ISPOVEST IZ BOLNIČKE POSTELJE: Radnik povređen u eksploziji u "Trajalu" za Novosti - Imam još bolove, ali nadam se, bićemo dobro (FOTO/VIDEO)

S.BABOVIĆ

17. 01. 2024. u 21:00

- DOBRO je, ide na bolje, nadam se da će sve biti u redu – kaže za „Novosti“ Dušan J.(26), povređeni radnik fabrike u Kruševcu, gde se juče dogodila teška nesreća.

ИСПОВЕСТ ИЗ БОЛНИЧКЕ ПОСТЕЉЕ: Радник повређен у експлозији у Трајалу за Новости - Имам још болове, али надам се, бићемо добро (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Fejsbuk

Dušan je na Odeljenju hirurgije zajedno sa još dvojicom kolegama Markom M.(39) i Borisom T.(38), koji se oporavljaju posle teške nesreće. Povređeni mladić ima i mlađu sestru(17), koja jedva čeka da zagrli brata. Pre godinu dana, zadesila ih je tragedija.

- Zaista nam je bilo teško, izgubili smo oca, ali, i to je tako nekada u životu, na žalost – kaže nam hrabri radnik Dušan J.

Lekari su dali sve od sebe da mu bude bolje. 

- Imam još bolove, u vratu, gde su povređeni mišići, stradala mi je i bubna opna na uhu-kaže za "Novosti" povređeni radnik. - Dolazila je i majka da me vidi i poseti. Nadam se da ćemo svi biti dobro i da ćemo uskoro kućama.

Brzom ozdravljenju nadaju se i porodice Dušanovih kolega, kao i porodica Sare C.(20), najmlađe među njima, koja se, kako su "Novosti" juče objavile, leči na VMA.

Porodica nastradalog Nikole Raškovića(18), mladića, koga je od 19.-og rođendana delilo manje od dve nedelje više nema nadu. Kako je Nikolina majka Vesna juče posvedočila za "Novosti" u svojoj prvoj ispovesti medijima, porodica je van sebe od tuge.

- Hteo je da radi, da zaradi, da svima pomogne - ispričala je „Novostima“ neutešna majka, Vesna Rašković. - Završio je tehničku školu,odmah je krenuo da traži posao, da pripomogne. Bili smo mnogo vezani, ne znamo kako ćemo dalje, bez njega.

Iz korporacije "Trajal", saopštili su juče da će stručne službe istražiti detalje događaja, kao i da je Pogon za proizvodnju gorivih traka radio uz primenu svih bezbednosnih mera i pod nadzorom kamera. Više javno tužilaštvo u Kruševcu, koje vodi istragu, oglasilo se danas popodne. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)