AUTOMOBIL UDARIO U FIJAKER: Dvojica muškaraca teže povređena, jedan iz Kikinde prebačen u Novi Sad gde je operisan

R. Š.

04. 03. 2024. u 10:28

Dvojica muškaraca iz Kikinde zadobila su teže telesne povrede kada je juče, kasno po podne, u fijaker u kojem su bili, sa zadnje strane udario automobil. Jedan od njih zadobio je povrede kičme i mišića i nalazi se na Odeljenju hirurgije Opšte bolnice u Kikindi. Drugi ima povrede glave zbog kojih je sinoć prebačen na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju Kliničkog centra Vojvodine u Novi Sad, gde je danas pre podne operisan i nalazi se u stabilnom stanju.

АУТОМОБИЛ УДАРИО У ФИЈАКЕР: Двојица мушкараца теже повређена, један из Кикинде пребачен у Нови Сад где је оперисан

Foto: R. Šegrt

- Obojica pacijenata u našu bolnicu primljena su u svesnom stanju, bili su komunikativni i stabilni. Ipak, radi se o težim telesnim povredama. Jedan ima povrede kičme i nalazi se na našoj Hirurgiji, on je u stabilnom stanju. Drugi pacijent ima prelome kostiju glave i zbog toga je još sinoć upućen u KCV u Novi Sad na dalje lečenje – saopštila je PR Opšte bolnice u Kikindi.

Foto: R.Š.

Saobraćajna nesreća dogodila se kasno po podne, na putu od sela Nakovo ka Kikindi. I fijaker i automobil kretali su se od sela prema gradu. U Policijskoj upravi u Kikindi kažu da je uzrok nezgode brza vožnja automobila.

- Automobil „škoda“, registrovan za dva putnika, novosadske registracije, kojim je upravljao vozač iz Kikinde, udario je u fijaker, koji je išao ispred njega. Od siline udara, dve osobe koje su bile na fijakeru su ispale iz sedišta, pale na asfalt i zadobile teže telesne povrede. Uzrok ove nesreće je neprilagođenja brzina kretanja automobila – rečeno nam je u PU Kikinda.

I KONjI TEŠKO POVREĐENI

- Obojica putnika u fijakeru su naši članovi, a lipicaneri su iz iste štale i njihov vlasnik je jedan od povređenih. Nadamo se da će se naši prijatelji dobro oporaviti i da će sve biti u redu. Osim njih dvojice i konji su teže povređeni i na sreću nisu životno ugroženi – preneo nam je jutros Ilija Rađenović, predsednik Kikindskog konjičkog udruženja „Banat“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)