POD DEJSTVOM KOKAINA OBORIO SAOBRAĆAJCA: Policajac teško povređen, Vrbašanin ostaje tri meseca bez vozačke dozvole

Lj.P.

12. 06. 2024. u 15:46

SUDIJA za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu prihvatio je predlog Osnovnog javnog tužilaštva da se D. Š. (45) iz Vrbasa, koji se sumnjiči da je 10. juna izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je teško povređen saobraćajac na motoru, izrekne privremena mera oduzimanje vozačke dozvole za upravljanje vozilom „B“ kategorije.

ПОД ДЕЈСТВОМ КОКАИНА ОБОРИО САОБРАЋАЈЦА: Полицајац тешко повређен, Врбашанин остаје три месеца без возачке дозволе

FOTO: instagram serbialive novisad

Ta mera, kako je za „Novosti“ predočila Svjetlana Radovanović, portparolka Osnovnog suda u Novom Sadu, može trajati do 12. septembra.

- Sud je svoje razloge za ovakvu odluku detaljno obrazložio u rešenju, na koje stranke imaju pravo žalbe u zakonskom roku krivičnom vanpretresnom veću ovog suda – rekla je Radovanovićeva.

Javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu je danas doneo predlog da se D. Š. odredi mera privremeno oduzimanje vozačke dozvole zbog osnovane sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u vezi sa krivičnim delom ugrožavanje javnog saobraćaja, što je sud i prihvatio.

Vrbašanin D. Š. je uhapšen 10. juna zbog sumnje da je toga dana, oko 13.30 časova, na raskrsnici Bulevara kralja Petra i Ulice Kraljevića Marka u Novom Sadu, ne ustupivši prvenstvo prolaza, automobilom „tojota“ udario u službeni motocikl saobraćajnog policajca nanevši mu tom prilikom teške telesne povrede.

Kako je tada saopštio MUP, droga testom utvrđeno je da je muškarac bio pod dejstvom kokaina. Osumnjičenom D. Š. je bilo određeno zadržavanje do 48 sati, i bio je priveden u Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O OVOME SE NE PRIČA: Rođak Luke Modrića bio major u Krajini - Jovo svedočio u Hagu protiv Gotovine (FOTO)