PLJUŠTE KAZNE ZA VOŽNJU TROTINETOM: MUP za četiri dana otkrio 87 prekršaja

J.D.Lj.

20. 06. 2024. u 14:03

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u prva četiri dana kontrole vozača električnih trotineta u Srbiji otkrili su ukupno 87 prekršaja.

ПЉУШТЕ КАЗНЕ ЗА ВОЖЊУ ТРОТИНЕТОМ: МУП за четири дана открио 87 прекршаја

Foto Shutterstock

Od navedenog broja vozača, 34 nije nosilo zaštitnu biciklističku kacigu, dok 30 nije imalo identifikacionu nalepnicu na električnom trotinetu.

Takođe, 18 vozača električnih trotineta nije nosilo reflektujući prsluk na putu, dvoje je prevozilo druga lica navedenim vozilom, dok se dvoje vozača kretalo putem iako je bila dostupna biciklistička staza.

Prekršajna prijava podneta je i protiv vozača električnog trotineta koji je upravljao sa 0,66 promila alkohola u organizmu.

NAJVIŠE U BEOGRADU I JAGODINI

Od ukupnog broja prekršaja, najveći broj učinjen je na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd (23), zatim u Jagodini (10), u Valjevu (8), u Subotici i Šapcu po šest vozača, dok je u Novom Sadu, Požarevcu i Smederevu po pet vozača električnih trotineta učinilo prekršaj.

Po četiri vozača učinili su prekršaje na teritoriji Policijske uprave u Kikindi i Novom Pazaru, po tri vozača na teritoriji PU Vranje i Sremska Mitrovica, po dvoje vozača u Kragujevcu i Pirotu, a jedan vozač na teritoriji Policijske uprave u Kruševcu.

Podsećamo, u saobraćaju mogu učestvovati isključivo električni trotineti koji imaju postavljenu identifikacionu nalepnicu, a vozači ovih vozila moraju da nose na glavi zakopčanu zaštitnu biciklističku kacigu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SUTRA JE VIDOVDAN: Ima brojne običaje, a evo šta bi devojke trebalo da urade veče uoči praznika