"SINE MOJ JEDINI, DOĆI ĆE MAJKA DA TI GREJE RUKE, KAO KAD SI BIO MALI" Majka stradalog Miroslava (21) ljubi njegov dres - SRCE DA PREPUKNE

J.D.Lj.

05. 07. 2024. u 21:24

MIMI, sine mamin, šta ću jadna sad bez tebe? Pa, zar dete koje si tek dobio da te ne upozna, da ne zna kakav mu je otac bio? Tek je trebalo da živiš i proživiš, a zbog pustog dinara, zbog zarade za hleb i stan da mi odeš? Gde je tu pravda?

СИНЕ МОЈ ЈЕДИНИ, ДОЋИ ЋЕ МАЈКА ДА ТИ ГРЕЈЕ РУКЕ, КАО КАД СИ БИО МАЛИ Мајка страдалог Мирослава (21) љуби његов дрес - СРЦЕ ДА ПРЕПУКНЕ

Foto: N. Skenderija/privatna arhiva

Uz lelek i suze neutešne Slavice Blažić, majke Miroslava Mimija Blažića (21), radnika koji je pre dva dana poginuo na gradilištu u Ulici Omladinskih brigada 100, u Novom Beogradu, ove reči dočekale su reportere "Novosti" u dvorištu porodične kuće u selu Piroman kod Obrenovca, odakle je nastradali mladić.

Nesrećnu majku zatičemo dok ljubi dres svog jedinca ostavljenog na šoferšajbni njegovog automobila.

- Zašto Bože, ne uze mene, a ostavi dete u životu? Šta si ti skrivio, sine moj jedini. Ljubi majka čedo svoje. Ali, zar sad kroz dres da te milujem i ljubim? ne brini, doći će mama kod tebe, nećeš biti sam. Neće ti biti ni hladno, grejaću ti ruke, kao kad si bio mali - kuka nesrećna Slavica, koja od tuge i suza, jedva da može da stoji na nogama.

Dvorište puno ljudi, rođaka i komšije, najviše mladih. Kažu nam da su Miroslavljevi drugovi iz škole, klubova u kojima je igrao fudbal.

Došli su da pomognu, da rašire šator da imaju gde da sednu svi oni koji dolaze u kuću stradalog mladića da porodici izjave saučešće. Ćutećki rade, neki plaču.

Mnogi od Miroslavljevih prijatelja iz detinjstva i sa fudbala, opraštaju se od njega i na društvenim mrežama.

Tako su se i njegovi drugari iz FK Rojkovac iz obrenovca, oprostili emotivnom porukom u kojoj kažu: "Uspori malo sudbino sestro. Zastane gnedla u grlu i bude samo tišina, dok se kroz glavu smenjuju slike svega što smo zajedno prošli. A prošli smo mnogo. Tvoja generacija igrala je za ovaj klub kada niko nije hteo, a ti si bio jedna od ikona te generacije. I znaj, Mimi, zauvek si sa nama!"

Miroslav Blažić biće sahranjen sutra na groblju u Piromanu, selu iz kojeg potiče.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PONAVLJA SE ČETVRTFINALE EURO 2024?! Neverovatna frka na Evropskom prvenstvu u fudbalu!