POSLEPONOĆNA DRAMA U NOVOM SADU! Tinejdžer (17) završio u Dunavu, ronioci Žandarmerije hitno reagovali

Lj.P.

11. 07. 2024. u 10:24

NA Dunavu u Novom Sadu, u prvom posleponoćnom satu, odigrala se prava drama, kada je sedamnaestogodišnji mladić, pod još nerazjašnjenim okolnostima, ušao u Dunav. Odmah je alarmirana policija, a angažovani su i ronioci Žandarmerije koji su maloletnika uspeli da pronađu i izvade iz vode.

ПОСЛЕПОНОЋНА ДРАМА У НОВОМ САДУ! Тинејџер (17) завршио у Дунаву, рониоци Жандармерије хитно реаговали

Foto: MUP

Iz još nepoznatih razloga, ovaj maloletni Novosađanin je, kako saznajemo, u Dunav ušao sa novosadske strane, nedaleko od Doma vojske, a onda ga je, pretpostavlja se, voda povukla dalje od obale. Tinejdžer je, shvativši da je u opasnosti i da ne može da se domogne obale, dozivao pomoć.

- Neko od građana je čuo povike koji su dolazili sa Dunava, i odmah su o tome obavestili policijsku patrolu na keju – saznajemo od izvora upućenog u ovaj slučaj. - Odmah su o svemu obavešteni ronioci Žandarmerije koji su krenuli u potragu za osobom u Dunavu.

Sedamnaestogodišnjak kojeg je nosila voda, kako saznajemo, pronađen je iza kanala Dunav-Tisa-Dunav, i živ je izvađen iz vode. Lekarska ekipa Hitne pomoći ga je pregledala na obali, a kako saznajemo, nije imao nikakve povrede.

Iz novosadske policije apeluju na građane, ali i posetioce Egzita, da ne ulaze u vodu na neobezbeđenim mestima i da se ne izlažu toj vrsti rizika.

Inače, potpredsednik Vlade i ministar policije Ivica Dačić u sredu je u Novom Sadu otvorio obejkat na Dunavu namenjen novosadskoj rečnoj policiji i obišao prostor na Petrovaradinskoj tvrđavi gde se od 10. do 15. jula održava festival Egzit.

Ministar Dačić je naglasio da će novootvoreni objekat rečne policije unaprediti bezbednost na reci Dunav, kao i da će podizanjem kapaciteta rečne policije u Novom Sadu biti značajno povećana bezbednost građana na kupalištima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJVEĆA TRANSFORMACIJA Kako je Fahreta postala Brena - Saša doživeo šok kad ju je video: Ovo neće valjati...