RONIOCI IZVUKLI TELO MLADIĆA IZ KRAJKOVAČKOG JEZERA: Oglasio se Igorov brat - "Videli smo da je kupanje zabranjeno"

Novosti online

16. 07. 2024. u 08:35

SPECIJALNI ronilački tim jedinice Žandarmerije pronašao je i izvukao iz opasnog za kupanje Krajkovačkog jezera telo Igora Vidojkovića iz sela Kamenica kod Niša.

РОНИОЦИ ИЗВУКЛИ ТЕЛО МЛАДИЋА ИЗ КРАЈКОВАЧКОГ ЈЕЗЕРА: Огласио се Игоров брат - Видели смо да је купање забрањено

Vojislav Danilov

Tragedija se dogodila u nedelju oko 16 časova, kada je Igor, uprkos tome što nije znao da pliva, odlučio da roni u ovom mutnom jezeru. Prema rečima njegovog brata Bojana, zaronio je jednom i uspešno izronio, pa je odlučio da to uradi ponovo. Taj drugi put bio je koban za Igora.

- Videli smo natpis da je zabranjeno kupanje, ali niko od nas nije znao da pliva, samo smo se brčkali u plićaku i nismo mislili da je to toliko opasno - rekao je Blicu neutešni brat Bojan Vidojković.

Foto: Društvene mreže

Kaže da nisu mogli da mu pomognu jer nisu ni naslutili da se nešto dogodilo ispod vode.

- Nije bilo ni mehurića, ničega. Mi smo gledali, tražili ga kada smo videli da nije izašao iz vode, ali ništa nismo videli - govori Bojan.

U Igorovom selu svi su potreseni ovom tragedijom. Govore nam da je bio dobar mladić, da je dosta radio kako bi obezbedio bolji život.

- To je momak koji nikada nije napravio nijedan problem u selu. Uvek pošten, uljudan. Imao je nešto stoke i vredan je momak, radan. Tu je po selu pomagao svima za dnevnicu. Pretežno građevinu je radio. Prošao sam pored njihove kuće, stvarno jedna velika tuga nas je pogodila - kaže komšija Dragan Rinčić.

O pronalasku tela obavešteno je Više javno tužilaštvo u Prokuplju, koje je ovlašćeno da naloži obdukciju.

Krajkovačko jezero gotovo svake godine oduzme neki život jer je voda varljiva i u samom jezeru postoje struje koje laku mogu da odvuku i najbolje plivače. To je veštačka akumulacija iz 1986. godine kada je na jezeru napravljena brana. Na samom jezeru postoji više natpisa koji upozoravaju građane da je tu zabranjeno kupanje.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)