JEDNA OSOBA POGINULA, A 11 POVREĐENO: U Južnobačkom okrugu za vikend dogodilo se 18 saobraćajnih nesreća

Lj.P.

12. 08. 2024. u 14:26

MINULOG vikenda, odnosno Uu periodu od 9. do 11. avgusta, na području Južnobačkog okruga, dogodilo se 18 saobraćajnih nesreća , u kojima je jedna osoba poginula, dve su teško, a devet lakše povređeno.

ЈЕДНА ОСОБА ПОГИНУЛА, А  11 ПОВРЕЂЕНО: У Јужнобачком округу за викенд догодило се 18 саобраћајних несрећа

Foto: S.M.Jovanović

U tom periodu, na području Grada Novog Sada, dogodilo se 11 saobraćajnih nesreća, u kojima su dve osobe  zadobile teže, a šest lake telesne povrede.

Policijska uprava u Novom Sadu je, za vikend, na području Južnobačkog okruga, otkrila i sankcionisala ukupno 874 prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Na ovom području, iz saobraćaja je isključeno 126 vozača i 13 vozila, a zadržano je devet vozača.

Sedam vozača je zadržano zbog vožnje pod dejstvom alkohola i po jedan zbog ponavljanja ili nastavljanja vršenja prekršaja, odnosno odlaska u inostranstvo.

Zadržani vozači će, uz prekršajnu prijavu, biti privedeni nadležnom prekršajnom sudiji.

U periodu od 12. do 18. avgusta saobraćajna policija će, u cilju unapređenja bezbednosti pešaka, sprovesti akciju pojačane kontrole, usmerene na otkrivanje prekršaja koje čine pešaci, ali i vozači u odnosu prema njima.

Kontrola će, kako navode u novosadskoj policiji,  biti usmerena na pešake koji prelaze kolovoz na udaljenosti manjoj od 100 metara od obeleženog pešačkog prelaza ili na crveno svetlo, kao i na prelazak preko pešačkog prelaza uz korišćenje mobilnog telefona ili slušalica na ušima. Posebna pažnja biće usmerena na roditelje koji sa decom prelaze kolovoz van obeleženog pešačkog prelaza, a kontrolisaće se i brzina kretanja vozila u zoni pešačkih prelaza.

Saobraćajna policija apeluje na sve vozače da uspore kretanje u blizini pešačkih prelaza i poštuju propisane obaveze u pogledu propuštanja pešaka koji prelaze kolovoz, a na pešake da obeležene pešačke prelaze koriste oprezno i tek onda kada se uvere da je prelazak bezbedan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O BIOGORIVU, RUDOLFU I PODMORNICAMA: Od kada je čoveka civilizacija traži prijateljske energente