MILANU SE LEKARI BORE ZA ŽIVOT: Ovo su poginula deca na pruzi kod Lazarevca

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

19. 08. 2024. u 17:04

NA pružnom prelazu u mestu Petka kod Lazarevca poginuo je vozač "audija" Milan L., kao i dvoje maloletne dece, brat i sestra stari 12 i 14 godina, dok je njihov otac Milan D. (38) teško povređen.

МИЛАНУ СЕ ЛЕКАРИ БОРЕ ЗА ЖИВОТ: Ово су погинула деца на прузи код Лазаревца

Foto Društvene mreže

Milan D. vozio je porodicu u Lazarevac, a kako saznaje Kurir, otac je jako vezan za svoju decu i svi se plaše šta će biti kad sazna istinu.

- Nadamo se da će otac biti dobro, jer je preživeo i zahvalni smo Bogu na tome, ovo je velika tragedija. Ipak, plašimo se kako će to podneti jer je on živeo za svoju decu - kaže komšinica za Kurir i dodaje:

- Mi smo tu komšije, nikada ga bez dečice nisam videla. Milan je razveden, a ovo dvoje dece je bilo s njim. Svi su jako divni i vaspitani. Srce mi se cepa zbog njih.

Ova nesreća dogodila se danas oko 12.45 sati, a voz je saobraćao na liniji Prijepolje - Beograd. Na pružnom prelazu nisu bile rampe, ali iz Infrastruktura železnica Srbije navode da postoji signalizacija.

Foto: Društvene mreže

- Na delu barske pruge između Lazarevca i Lajkovca, danas u 12.40 sati, na putnom prelazu obezbeđenom svetlosnim saobraćajnim znacima i saobraćajnim znacima na putu, putnički voz je naleteo na automobil, koji je prelazio preko pruge. Tri osobe iz automobila su poginule, dok je četvrta osoba zadobila teške telesne povrede. Poginuo je vozač "audija", kao i dve maloletne osobe - navodi se u saopštenju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

- Svi uređaji na putnom prelazu su bili uključeni i potpuno ispravni, koje je vozač putničkog vozila nije ispoštovao. Na lice mesta odmah su izašli MUP i Hitna pomoć.

Prema rečima meštana sela Petka i očevidaca, scene na licu mesta su jezive.

- Više od dva sata smo ovde okupljeni, gledamo i ne možemo da poverujemo, iako ovo nije prvi put da se dešava. Samo na ovo istom mestu do sad je došlo do čak sedam tragedija, moj otac je stradao na isti način pre 26 godina, i i dalje se dešavaju nesreće - kaže za Kurir jedan od meštana i dodao:

- Voz je vukao automobil nekoliko metara, zaustavio se tek gore bliže kući. Od automobila nije ostalo apsolutno ništa, kada smo videli, odmah smo znali da ima mrtvih.

(Kurir.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN DUNAVA: Sačuvajmo ravnotežu između razvoja i zaštite prirode