POGINULO DVOJE DECE NA PRUZI KOD LAZAREVCA: Potresni detalji - otkriven identitet nastradalih

J.D.Lj.

19. 08. 2024. u 17:44

MINISTAR unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da se danas, na obeleženom prelazu puta preko pruge u mestu Petka, na području gradske opštine Lazarevac, dogodila teška saobraćajna nezgoda u kojoj je smrtno stradalo dvoje dece, starosti 12 i 14 godina i vozač automobila, dok je otac zbrinut u Urgentnom centru.

ПОГИНУЛО ДВОЈЕ ДЕЦЕ НА ПРУЗИ КОД ЛАЗАРЕВЦА: Потресни детаљи - откривен идентитет настрадалих

Foto: D. Milovanović

- Danas oko 12:45 časova, na obeleženom  prelazu puta preko pruge u mestu Petka, na području gradske opštine Lazarevac, dogodila se teška saobraćajna nezgoda u kojoj je smrtno stradao vozač automobila „audi A6“ M. L. (1955) iz Lajkovca i dvoje dece, kćerka M. D. (2010) i sin M. D. (2012) iz mesta Lukavica kod Lazarevca, dok je njihov otac, M. D. (1986) povređen i zbrinut u Urgentnom centru.  

Ministar je objasnio da je do saobraćajne nezgode došlo kada je vozač M. L., koji je, kako se sumnja nelegalno pružao taksi usluge, prevozeći oca sa dvoje dece, ne poštujući saobraćajnu signalizaciju, prošao na crveno svetlo, nakon čega je na njegov automobil naleteo putnički voz koji je saobraćao na liniji Prijepolje-Beograd. 

- Otac dece je bio na mestu suvozača, a dvoje dece je sedelo na zadnjem sedištu. Kamera koja postoji na tom mestu je snimila kako je došlo do ove teške saobraćajne nezgode.

Ovo je druga saobraćajna nezgoda sa poginulim licima na pružnim prelazima tokom ove godine. 

- Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da obrate posebnu pažnju prilikom prelaska preko pruge, da na tim mestima budu maksimalno oprezni i strogo poštuju sve saobraćajne propise, kako bi se izbegli ovakvi i slični tragični događaji. Železnički saobraćaj je normalizovan- izjavio je Dačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN VEŠTINA MLADIH: Put ka boljoj budućnosti