''MOM PRINCU JE ROĐENDAN'': Stradali dečak pre mesec dana napunio 12 godina, otac koji je ostao bez dvoje dece objavio potresnu poruku

Novosti online

20. 08. 2024. u 12:56

DEČAK M. D. (12), koji je sa sestrom M. D. (14) stradao u stravičnoj nesreći u Lazarevcu, pre samo mesec dana napunio je 12 godina. Povodom njegovog rođendana na mrežama se tada oglasio i njegov otac Milan D., a poruka koju mu je posvetio sada tera suze na oči.

МОМ ПРИНЦУ ЈЕ РОЂЕНДАН: Страдали дечак пре месец дана напунио 12 година, отац који је остао без двоје деце објавио потресну поруку

Foto: Printskrin

Milan D. pre tačno mesec dana objavio je sliku sa sinom. Obojica nasmejani, veseli. Posveta koju mu je napisao otac, koji je u nesreći u Lazarevcu povređen, sada kida dušu.

"Danas nam je divan dan, mom princu 12. rođendan. Zdrav i srećan mi bio 100 godina", napisao je Milan tada i ne sluteći da će samo mesec dana kasnije doživeti strašnu tragediju.

Podsećamo, otac Milan D. (38) i njegova deca, dečak (12) i devojčica (14), nalazili su se u vozilu marke "audi" koje je vozio Milan L. (69), taksista koji je, kako je ispričala njegova rođaka, dugo taksirao na crno i često prevozio ovu porodicu, kada je u njihov automobil udario voz.

Taksista se nije zaustavio na crveno!

Podsetimo, do stravične saobraćajne nesreće došlo je juče, oko 12.40 sati, kada je vozilo na putnom prelazu u selu Petka kod Lazarevca udario voz. Iako je prelaz bio obeležen svetlosnim i putnim signalima, vozač "audija" nije zaustavio automobil, već je bez kočenja prošao preko šina. Voz je udario automobil velikom silinom, pomerio ga i potpuno zgužvao.

U nesreći su poginuli brat i sestra koji su sedeli na zadnjem sedištu, kao i vozač, taksista Milan L. Otac dece je zadobio lakše povrede i pušten je iz bolnice.

Kako se moglo videti na uznemirujućem snimku, putni prelaz je obezbeđen svetlosnim saobraćajnim znacima i saobraćajnim znacima na putu, međutim, taksista je pokušao da pređe prugu, očigledno ne videvši voz koji je išao sa njegove leve strane iz Prijepolja u smeru ka Lazarevcu.

Foto: Printskrin

 

"Zašto uze moju decu, što nisi mene"

- Od‌jeknulo je kao bomba, udarac je bio toliko jak da smo se svi zaprepastili. Prekrstila sam se nekoliko puta i molila Boga da nema stradalih. Pre dva meseca su na istom mestu doživeli nesreću otac i sin, ali voz ih je samo gurnuo sa puta i na sreću preživeli su, a sada ovolika tragedija - priča meštanka, inače očevidac nesreće i dodaje:

- Prišla sam da vidim ima li živih, a ono što sam videla, proganjaće me ko zna koliko. Taksista je bio mrtav za volanom, otac dečaka i devojčice je još tad bio u svesnom stanju. Dečak je ispao iz vozila od te siline, a devojčica je bez znakova života takođe ležala pozadi. Gledaš u sve njih i ne znaš kako da pomogneš, niti im možeš pomoći. Nesrećni otac je vikao "zašto uze moju decu, što ne uze mene", bilo je jezivo. Gađao je voz kamenjem iz sve snage, a iz voza niko nije izlazio dok nije stigla policija i hitna pomoć.

Slika koja kida dušu

Milan D., otac dečaka i devojčice, koji su tragično izgubili život u saobraćajnoj nesreći u Lazarevcu kada je voz udario u automobil u kojem su se nalazili, oglasio se nakon izlaska iz bolnice. Na društvenim mrežama podelio je crnu naslovnu fotografiju, izražavajući duboku tugu i bol zbog gubitka svoje dece.

Ispod objave nizali su se komentari pružajući mu reči utehe i saučešća u ovim teškim trenucima.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAKSISTA KROZ CRVENO, BRAT I SESTRA U SMRT: Potresni detalji tragedije na pruzi kod Lazarevca