DAČIĆ SE PONOVO OGLASIO O POŽARU U NOVOM SADU: To su netačne informacije, MUP objavio fotografiju

Novosti online

23. 08. 2024. u 13:25

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su novosadski vatrogasci-spasioci stigli za pet minuta na lice mesta nakon dojave da je jutros izbio požar u naselju Salajka, te da su apsolutno netačni navodi da su vatrogasci stigli na lice mesta sat vremena nakon dojave o požaru.

ДАЧИЋ СЕ ПОНОВО ОГЛАСИО О ПОЖАРУ У НОВОМ САДУ: То су нетачне информације, МУП објавио фотографију

Foto: MUP

- Naložio sam da mi se dostavi potpuna informacija o tome i obavešten sam da je pregledom sistema 192 i 193 ustanovljeno da je prva dojava o požaru usledila u 2.43 časova na broj 193, razgovor je trajao 52 sekunde i postoji snimak razgovora.

Nakon minuta od završetka razgovora na kamerama na stanici je zabeležen izlazak dva vatrogasna kamiona sa devet vatrogasaca.

Pet minuta nakon dojave, u 2.47 časova gradska kamera zabeležila je prolazak vatrogasnih ekipa na 200 metara od lica mesta.

Vatrogasci su stigli na mesto događaja u 2.48 časova i ustanovili da je kuća površine oko 50 metara kvadratnih u plamenu. Požar je lokalizovan u 2.53 časova.

Policija na broj 192 je obaveštenje dobila od Sektora za vanredne situacije u 2.48 časova.

Devet vatrogasaca sa dva vozila iz Uprave za vanredne situacije Novi Sad je ugasilo požar, a policija i javni tužilac su obavili uviđaj lica mesta.

Foto: MUP

U ovom strašnom požaru smrtno je stradalo šest osoba, među kojima i četvoro dece, uzrasta od dve do sedam godina“, poručio je ministar Dačić i naglasio da u ovakvim situacijama prvenstveno treba pokazati empatiju i poštovanje prema stradalim žrtvama.

- U ovom požaru imamo šestoro stradalih, od toga četvoro male dece. Nemojte da se bavimo spekulacijama o navodnom neprofesionalnom postupanju vatrogasaca koji su, baš nasuprot tome, reagovali brzo i profesionalno, odmah po dojavi. Ovaj požar je sam po sebi užasna tragedija i cela Srbija žali zbog tragične smrti ove porodice i ne treba da skrećemo temu sa njih, već da se ponašamo onako kako dolikuje ovoj situaciji - istakao je ministar Dačić.

Ministar Dačić pozvao je medije da radi istinitog, pouzdanog i tačnog informisanja javnosti, pre objavljivanja tekstova prethodno provere sve informacije u Odeljenju za medije i komunikacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA PREDLOG ORBANA: Vučić dobio najviše mađarsko priznanje