POŽAR U LESKOVCU I DALJE BUKTI: U gašenju vatrene stihije angažovano više od 70 vatrogasnih vozila (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

23. 08. 2024. u 23:03

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije i dalje su angažovani na lokalizaciji i gašenju požara u fabrici za proizvodnju boja, lakova i sličnih premaza „Nevena Kolor“ u Leskovcu, koji je izbio danas u 16.56 časova, u magacinu ove fabrike.

ПОЖАР У ЛЕСКОВЦУ И ДАЉЕ БУКТИ: У гашењу ватрене стихије ангажовано више од 70 ватрогасних возила (ФОТО)

Foto: MUP

Požarom su zahvaćena tri magacina površine oko 4.000 metara kvadratnih, a oko 21 čas vatrogasci-spasioci su sprečili širenje požara na susedne objekte, proizvodne pogone i magacine. 

Požar je zaokružen sa svih strana, a na njegovom gašenju je do sada angažovano 54 vatrogasca-spasioca sa 20 vozila iz VSJ Leskovca, Vlasotinca, Lebana, Niša, Vranja, Jagodine, Prokuplja, Kragujevca i Pančeva, kao i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Leskovac.

Tokom današnje intervencije tri vatrogasca-spasioca su dehidrirala, a nakon ukazane  medicinske pomoći od strane Doma zdravlja u ovom gradu, oni se dobro osećaju.

Logističku podršku pripadnicima Sektora za vanredne situacije MUP sve vreme pružaju i gradske službe Grada Leskovca i opštine Vlasotince, sa svojim komunalnim javnim preduzećima.

Sve vreme Gradski zavod za javno zdravlje prati situaciju i vrši merenja kvaliteta vazduha periodično u intervalima od 2 do 3 sata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA PREDLOG ORBANA: Vučić dobio najviše mađarsko priznanje