"ZAR JE MORALO DA BUDE TAKO?": Suze i jecaji na sahrani porodice nastradale u Novom Sadu (VIDEO)

Lj. P.

26. 08. 2024. u 15:31

ŠESTOČLANA porodica, nastradala u tragediji u požaru u Novom Sadu, sahranjena je danas na groblju u Đurđevu.

ЗАР ЈЕ МОРАЛО ДА БУДЕ ТАКО?: Сузе и јецаји на сахрани породице настрадале у Новом Саду (ВИДЕО)

Foto: Lj. P.

Majka, otac i njihovo četvoro mališana počivaju u zajedničkoj grobnici. U grobnicu su najpre spušteni otac i majka, a zatim i njihova nejač, u belim kovčezima. Suze i jecaji odjekivali su iz kapele u kojoj su četiri sveštenika držala opelo. Opraštajući se od tragično nastradalih, sveštenik je rekao da velika tragedija nikog nije ostavila ravnodušnim. Još je rekao prezviter Pero Anđelić, paroh hrama u Žablju, da kroz molitvu prizivamo da njihove duše pred likom Božjim nađu smiraj i pokoj i napomenuo da od tog tragičnog događaja nije sreo nikog ko je ostao nem na ovu tragediju.

- Ovo je velika tragedija ne samo za porodice unesrećenih, već za čitavu zajednicu. Tragedija je toliko velika, zato što ostavlja veliki trag u srcima i dušama. Pitamo se uvek zar je moralo tako da bude  - rekao je otac Anđelić.

Pored rodbine, prijatelja i komšija, poslednjem ispraćaju prisustvovali su Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada, i predsednik žabaljske opštine Uroš Radanović. Pre sahrane i opela trima osobama je pozlilo pa je intervenisala Hitna pomoć koja je tu dežurala, a za vreme opela nekoliko osoba je takođe pozlilo.

BONUS VIDEO: TRAGIČAN POŽAR U NOVOM SADU - Poginula šestočlana porodica

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Uštedite do 500 evra na vašem sledećem putovanju uz Kontiki!