POGINUO TINEJDŽER U BEČEJU: Ukrali automobil da bi snimali video klipove za društvbene mreže

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

27. 08. 2024. u 21:20

SINOĆ, oko 1 sat posle ponoći, u Pionirskoj ulici u Bečeju, dogodila se tragedija u kojoj je nastradao dečak B.T. (2009).

ПОГИНУО ТИНЕЈЏЕР У БЕЧЕЈУ: Украли аутомобил да би снимали видео клипове за друштвбене мреже

Foto: I. Marinković

Prema informacijama koje je portal Webinfo dobio od Policijske uprave u Novom Sadu, sa njim je bio drugi dečak, koji je B.T. pregazio automobilom.

Dva dečaka su se našla u blizini automobila Golf 4, koji je bio ostavljen sa ključem u bravi. Odlučili su da neovlašćeno prisvoje vozilo i koriste ga za snimanje video sadržaja za društvene mreže. Nažalost, tokom tog pokušaja, došlo je do nesreće u kojoj je B.T. izgubio život.

Drugi dečak, koji još nema 14 godina, pobegao je sa lica mesta, ali je ubrzo pronađen. S obzirom na njegovu starost, on je krivično neodgovoran i ne podleže krivičnoj odgovornosti.

O celom slučaju su obavešteni nadležno tužilaštvo i Centar za socijalni rad, koji će preduzeti dalje mere u skladu sa zakonom, dok će policija nastaviti da istražuje sve okolnosti ovog događaja.

 

ŠTA ZAKON KAŽE ZA DECU ISPOD 14 GODINA

Prema zakonima Srbije, deca mlađa od 14 godina su krivično neodgovorna, što znači da ne mogu biti procesuirana ili osuđena za krivična dela. Ipak, nadležni organi poput Centra za socijalni rad preduzimaju mere zaštite, nadzora i socijalne intervencije kako bi osigurali bezbednost deteta i prevenirali slične situacije u budućnosti. Postupanje policije u ovakvim slučajevima uključuje istragu svih okolnosti i obaveštavanje relevantnih institucija.

webinfo.rs

BONUS VIDEO - RUSI NA POZICIJI: Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VIŠE SILE SU TU U IGRI! Novak Đoković objasnio Amerikancima kako stoje stvari sa Bogom