PETORO MLADIH GODIŠNJE NASTRADA ZBOG PENJANJA NA VAGONE: Oglasila se Infrastruktura železnica Srbije nakon nesreće u Priboju

S. J. M.

08. 09. 2024. u 14:32

MLADIĆA koji se popeo na vagon u železničkoj stanici Priboj juče je oko 10 sati udarila je struja iz kontaktne mreže i on je teško povređen. Hitna pomoć odvezla ga je prvo u pribojsku, a zatim i u užičku bonicu.

ПЕТОРО МЛАДИХ ГОДИШЊЕ НАСТРАДА ЗБОГ ПЕЊАЊА НА ВАГОНЕ: Огласила се Инфраструктура железница Србије након несреће у Прибоју

Foto: Novosti arhiva

Kako prenose mediji iz Priboja, on je iz Foče u Priboj došao u subotu na svadbu. Juče je hteo da se slika za društvene mreže i popeo se na vagon, koji se nalazio na šestom staničnom koloseku.

- Mladić se popeo na jedan od vagona koji su bili garirani u železničkoj stanici Priboj i tom prilikom ušao je u strujno kolo iznad pruge i doživeo strujni udar - saopštila je Infrastruktura železnice Srbije. - Kroz kontaktnu mrežu iznad pruge prolazi struja jačine od 25 hiljada volti i nije potrebno da se dodirnu strujni vodovi da bi došlo do strujnog udara. Dovoljno je da se samo uđe u strujno kolo, koje može biti i par metara udaljeno od kontaktne mreže.

Iz ovog javnog preduzeća navode da prosečno godišnje nastrada pet uglavnom mladih osoba od strujnog udara iz kontaktne mreže, najčašće prilikom penjanja na vagone.

Infrastruktura železnice Srbije zato ponovo apeluje i upozorava da se ne penje na vagone, da je to najstrože zabranjeno i opasno po život i da se u stanicama poštuju znakovi upozorenja, jer se takvi slučajevi gotovo po pravilu završavaju tragično.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KIRJOS NE PRESTAJE SA PROVOKACIJAMA: Australijanac udario na Sinera pred finale Ju-Es opena