MLADIĆ IZ PRIBOJA VAN ŽIVOTNE OPASNOSTI: Udarila ga struja dok se peo na vagon

Novosti online

08. 09. 2024. u 16:45

Mladić koji je danas u železničkoj stanici Priboj teško povređen od strujnog udara iz kontaktne mreže kada se popeo na vagon, prema informacijama kojima raspolaže Infrastruktura železnice Srbije, nije životno ugrožen.

МЛАДИЋ ИЗ ПРИБОЈА ВАН ЖИВОТНЕ ОПАСНОСТИ: Ударила га струја док се пео на вагон

Ilustracija / Foto Z. Jovanović

Reč je o mladiću (20), koji je danas teško povređen usled strujnog udara iz kontaktne mreže iznad pruge, kada se popeo na vagon koji se nalazio na šestom staničnom koloseku u Priboju, što je zabranjeno i izuzetno opasno po život, saopštilo je ovo preduzeće.

Popevši se na vagon, ovaj dvadesetogodišnjak ušao je u strujno kolo kontaktne mreže iznad pruge i doživeo strujni udar.      

Kroz kontaktnu mrežu iznad pruge prolazi struja jačine od 25 hiljada volti i nije potrebno da se dodirnu strujni vodovi da bi došlo do strujnog udara. Dovoljno je da se samo uđe u strujno kolo, koje može biti i par metara udaljeno od kontaktne mreže.

Mladić u Priboju srećom nije životno ugrožen, jer se ovakve situacije gotovo po pravilu tragično završavaju, a prosečno godišnje pet mladih ljudi na ovaj način izgubi život, saopštilo je preduzeće Infrastruktura železnice Srbije.

Zato je, kako se dodaje, obavezno da se u stanicama poštuju znakovi upozorenja i ne penje na vagone, kako bi se sprečile nesreće i sačuvali ljudski životi.

 

(Tanjug)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KIRJOS NE PRESTAJE SA PROVOKACIJAMA: Australijanac udario na Sinera pred finale Ju-Es opena