HAOS NA AUTOPUTU U HRVATSKOJ: U sudaru tri vozila smrtno stradao državljanin Srbije (FOTO)

Novosti online

17. 09. 2024. u 19:50

POLICIJA objavila kako je nastao haos na autoputu A3 u Hrvatskoj kada je život izgubio jedan 34-godišnjak.

ХАОС НА АУТОПУТУ У ХРВАТСКОЈ: У судару три возила смртно страдао држављанин Србије (ФОТО)

Foto: Printskrin/Jutjub/MUP HR

U saobraćajnoj nesreći na licu mesta je stradao 34-godišnji vozač teretnog automobila, dok je jedan 58-godišnjak teže povređen, a jedan 34-godišnjak i 21-godišnjak lakše povređeni, preneo je "Dnevnik".

Policija je objavila detalje saobraćajne nesreće na auto-putu A3 kod mesta Gornji Bogičevci, koja se dogodila danas oko 2,10 sati ujutru.

Uviđajem je utvrđeno da je 21-godišnji državljanin Republike Srbije vozio teretno vozilo s prikolicom srpskih registracionih oznaka auto-putem od istoka prema zapadu.

Iza njega u istom smeru kretao se 34-godišnji državljanin Srbije s teretnim automobilom takođe srpskih registracionih oznaka, a iza njega kombi sa registracijom Republike Malte kojim je upravljao jedan 58-godišnjak, a s kojim je u vozilu kao suvozač bio 34-godišnjak, oba srpski državljani.

Policija je utvrdila da je 21-godišnji vozač kamiona izgubio kontrolu nad vozilom, zbog čega je bočnim delom kamiona udario u središnju ogradu, da bi se potom u zanošenju s prikolicom zaustavio preko obe saobraćajne trake. Nakon toga se 34-godišnji vozač teretnog automobila zabio u levi bočni deo prikolice, a potom je 58-godišnji vozač kombija udario u teretni automobil 34-godišnjaka.

U saobraćajnoj nesreći na licu mesta smrtno je stradao 34-godišnji vozač teretnog automobila, 58-godišnjak je teže povređen dok su 34-godišnjak i 21-godišnjak lakše povređeni. Policija je 21-godišnjaku i 58-godišnjaku uzela uzorke radi analize na alkohol. Protiv osumnjičenog 21-godišnjaka sledi krivična prijava zbog krivičnog dela izazivanja saobraćajne nesreće.

Na mesto događaja izašle su hitne službe s dva vozila hitne medicinske pomoći, koji su povređene osobe prevezli u Opštu bolnicu u novoj Gradiški, radi daljnjeg ukazivanja pomoći, kao i radnici Javne vatrogasne jedinice Nova Gradiška, koji su pomogli prilikom izvlačenja smrtno stradale osobe iz vozila.

Zbog obavljanja uviđaja, saobraćaj na severnoj traci auto-puta A3, na deonici od čvora Nova Gradiška, do čvora Okučani, bio je zatvoren za saobraćaj od 02,12 sati do 11,25 sati. Saobraćaj se obavljao alternetivnim smerom.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OŠTRO UPOZORENJE MOSKVE BAJDENU, ŠOLCU I MAKRONU: Moćnije oružje od vašeg je spremno