ĐUROVIĆ SE ŽALIO NA KAZNU OD 30 GODINA: Žalbe na prvostepenu presudu za Mileusnićevo ubistvo idu pred Apelacioni sud

Tanjug

22. 01. 2022. u 17:48

APELACIONI sud u Beogradu razmatraće u četvrtak, 27. januara, žalbe na prvostepenu presudu kojom je Neđeljko Đurović (31) osuđen na 30 godina zatvora za ubistvo studenta Miloša Mileusnića (24) 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu.

ЂУРОВИЋ СЕ ЖАЛИО НА КАЗНУ ОД 30 ГОДИНА: Жалбе на првостепену пресуду за Милеуснићево убиство иду пред Апелациони суд

Foto: Facebook

Sednica za razmatranje žalbi je javna i optuženi Đurović može da joj prisustvuje, tj. može da bude priveden iz pritvora u kojem je od hapšenja, ubrzo nakon počinjenog zločina.

Apelacioni sud može nakon razmatranja žalbi presudu da potvrdi, preinači ili da je ukine i naloži ponavljanje siđenja, a može i sam da otvori glavni pretres i izvede klljučne dokaze za presuđenje.

Viši sud u Beogradu je presudio 14. septembra 2021. godine da je Đurović kriv za teško ubistvo na osnovu priloženih bioloških tragova, snimaka sa kamera, izjava svedoka i ostalih dokaza.

Presudom je utvrdio da je Đurović 27. januara 2019. izašao sa nožem u ruci iz svoje kuće, naleteo na Mileusnića i izbo ga oko 05.50 sati ujutru.

- Žrtvu je izabrao nasumično, nije poznavao Miloša, već ga je ubio iz čiste obesti, bezdušno i bezobzirno, sa direktnim umišaljem, zbog čega ga je osudio za krivično delo teško ubistvo na podmukao način - rekla je sudija Nataša Albijanić prilikom izricanja presude.

Sudija je podsetila da je Đurović sam policajce odveo na mesto gde je odbacio nož, te da sud nije prohvatio njegovu odbanu u kojoj je negorao da je on izvršio ubistvo, već je prihvatio svedočenje policajaca.

Sud je oca ubijenog mladića kao oštećenog uputio da u parnici ostvari svoj imovinsko pravni zahtev, a Đuroviću je produžio pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne, po pravosnažnosti presude.

Tužilaštvo je tražilo da optuženi bude osuđen na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina, dok je Đurović od početka suđenja negirao da je on osoba koja je na smrt Mileusnića izbola nožem u ranim jutarnjim časovima 27. januara 2019.

Prema pisanju medija, Đurović je iz imućne porodice iz Požarevca, ali godinama živi u Beogradu, gde su mu roditelji kupili stan.

Mileusnić je bio student iz Čačka, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru.

BONUS VIDEO:

SVE ME STIGLO: Baka Nišlije koji je pokušao da se ubije zbog siromaštva u suzama priča za "Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)