SUD SE SAŽALIO NAD UBICOM Posle skandalozne odluke oglasile se porodice stradalih: Uništeni smo za ceo život!

J. ĆOSIN

26. 01. 2022. u 12:28

VEST da je Beograđaninu Nemanji Stamenkoviću (20) ublažena kazna zatvora sa sedam na šest godina, dočekana je sa nevericom i razočaranjem u porodicama dvanaestogodišnjeg Andreja Prenkljušaja i oca troje dece Dejana Ilića (48), stradalih njegovom krivicom.

СУД СЕ САЖАЛИО НАД УБИЦОМ После скандалозне одлуке огласиле се породице страдалих: Уништени смо за цео живот!

Foto Privatna arhiva/ J. Ćosin

- Ovo je bruka i sramota. Ja sva drhtim, svi smo u šoku. Deca su strašno uznemirena. Ja sam izgubila muža, deca su mi zbog njegove bahatosti ostala bez oca. Uništeni smo za ceo život - komentariše Sonja Ilić, supruga pokojnog Dejana Ilića, odluku Apelacionog suda da Stamenkoviću smanji kaznu zatvora sa sedam na šest godina zato što je usmrtio oca troje dece i dečaka Andreja Prenkljušaja (12). 

Strašna tragedija se dogodila 4. maja 2020. godine, kada je nešto posle devet sati uveče na Bulevaru Medijana Stamenković vozio najmanje 131 kilometar na sat, izgubio kontrolu i na trotoaru pokosio Dejana i Andreja.

Foto: J. Ć.

- Ovo nije samo bruka i sramota za sudstvo nego i za našu državu. Ovom tužiocu Stanojeviću svaka čast, ali posle ove odluke moram da posumnjam da je korupcija umešala prste u Apelacionom sudu. Ko zna kako je majci malog Andreja. Ja sam zgrožena, deca su šokirana jer i ovih sedam godina nama ništa ne znači jer smo ostali bez najmilijih, ali smo se nekako i pomirili s tim, a sada se vidi koliko pravde postoji u našoj zemlji. Strašno sam ogorčena, jer kakvo je to objašnjenje da do sada nije bio kažnjavan i da se u obzir uzima to što je mlađi punoletnik, pa i to da se pokajao? Nikakvo. Sud se sada sažalio nad ubicom moga muža i jednog deteta. Strašno nam je posle ove odluke - dodala je Sonja Ilić.

Andrejeva majka Aleksandra Kostadinović takođe kaže da je ovo za nju strašna vest.

- I sedam godina je bilo premalo. Nemam opravdanja za postupke tog mladića. Sramota je za našu državu da su kazne za saobraćajne nesreće tako male. Moj sin ništa nije skrivio, samo je išao trotoarom a stradao je. Nije imao priliku da proživi život, da oseti toliko lepih stvari. Ne mogu da prihvatim da je bilo osnova da se onom ko ga je usmrtio umanji kazna, trebalo je da se napravi neki presedan, da mu se izrekne i veća i od maksimalne – komentariše presudu ova Nišlijka.

Aleksandra Kostadinović / Foto J. Ćosin

Aleksandra kaže da joj je svaki sat ispunjen tugom.

- Priznajem, htela sam više puta da oduzmem sebi život, jedino što me drži je to što su mi sveštenici i ljudi koji su mi podrška kazali da tako nikad neću biti sa Andrejem. Rekli su mi da je on negde anđeo i da me čeka, to me drži... Sa tom mišlju se budim svakog dana, i neprestano sebe na to podsećam da bih mogla da živim. Govorim sebi da moram da budem jaka, da bi to Andrej voleo i moj suprug koji je sa njim na nebu... Nadam se da ću izdržati, ali ne mogu da kažem da mi se ne javljaju svakakve misli – rekla je majka stradalog dvanaestogodišnjaka.

BONUS VIDEO: 

Potresna izjava majke Jovane Petković: Presuda je skandalozna

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista