SUĐENJE SLUŽBENICI MINISTARSTVA PRAVDE PRIVEDENO KRAJU: Presuda najverovatnije u martu

S. J. M.

28. 01. 2022. u 17:46

ODBIJAJNjEM kao suvišnim saslušanje nekoliko svedoka, koje je predložila odbrana, juče je praktično u Višem sudu u Beogradu privedeno kraju suđenje Suzani Vulić (65), službenici Ministarstva pravde, koja je radila kao poverenik osuđenih na kućni zatvor i prvostepena presuda se može očekivati na sledećem ročištu u martu.

СУЂЕЊЕ СЛУЖБЕНИЦИ МИНИСТАРСТВА ПРАВДЕ ПРИВЕДЕНО КРАЈУ: Пресуда највероватније у марту

Foto: Milena Anđela

Suzana se tereti za zloupotrebu položaja, jer je prema optužnici činila nepravilnosti kod petoro osuđenika, dok ona tvrdi da je postojao problem u sistemu za nadzor koji nekoliko meseci nije dobro funkcionisao. Na jučerašnjem pretresu svedočila su trojica njenih kolega, koja su radila kao monteri nanogvica.

Duško Lalević je ispričao da je bilo problema kod dvoje osuđenih koje je ona nadzirala:

- Dva, tri puta sam išao na adresu osuđenog Saše Bogojevića i nisam ga našao. Zvao sam Suzanu i rekla mi je tu je negde, sigurno se zapio u kafani. Znam da ga je zvala kad je bio kraj kazne, da bude u kući da mu skinem opremu. Takođe načelnica Jelena Srnić je primetila da se nešto dešava sa alarmom osuđene Sanje Tomić, koju je Suzana nadgledala i rekla mi da proverim. Nisam je posećivao, već sam gledajući sistem zaključio da ta Sanja u petak popodne pokida nanogvicu, a da joj se u ponedeljak pre radnog vremena vrati. Za tri meseca sedam puta je raskinula nanogvicu i za vikend bila van dometa. Nisam o tome pisao izveštaj, već sam usmeno izvestio nadređene.

Iz transkripta razgovora svedoka i optužene, koji je predočio njen branilac Branislav Bogdanović vidi se da mu je ona javljala da nešto nije u redu sa alarmima i sistemom elektronskog nadzora.

Dejan Cvetković, koji je prošle godine dao otkaz u Upravi, kazao je da mu se Suzana kao i svi drugi poverenici žalila da sistem ne radi dobro i da joj se prikazuju lažni alarmi:

- Referent joj javi da alarm pokazuje da pritvorenik nije u kući, ona me pozove i ja odem na teren i nađem ga tamo. Više puta sam išao da obilazim Sašu Bogojevića i jednom smo mu menjali opremu, jer se sumnjalo da nije ispravna. I kod Sanje Tomić smo menjali i jednom je alarm pokazivao da nije kod kuće, a bila je, pa je naš šef zvao na fiksni telefon da se to potvrdi.

BONUS VIDEO:

STRAVIČNA NESREĆA KOD PUMPE "ZMAJ": Muškarca udario autobus, telo i dalje leži nasred auto-puta


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)