PRVOOPTUŽENI JOŠ NA VEŠTAČENJU: Nastavak suđenja grupi Šiđana za tuču u centru Novog Sada

Lj. P.

01. 07. 2022. u 09:56

U VIŠEM sudu u Novom Sadu odložen je nastavak suđenja osmorici mladića iz Šida optuženima za tuču 20. februara 2021. ispred jednog lokala u Ulici Laze Telečkog u centru Novog Sada, u kojoj su Dragoljub Mihajlović iz Vajske i Nikola Šuman iz Čuruga teško, a Mateo Peter lakše povređeni, jer se prvooptuženi Dejan Darabašić nalazi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.

ПРВООПТУЖЕНИ ЈОШ НА ВЕШТАЧЕЊУ: Наставак суђења групи Шиђана за тучу у центру Новог Сада

Printskrin

U ovu zdravstvenu ustanovu on je upućen na veštačenje, kako bi se utvrdilo da li je sposoban da učestvuje u sudskom postupku. Iz bolnice su, kako saznajemo, obavestili sud da veštačenje još nije završeno, te je nastavak glavnog pretresa zakazan za 5. oktobar.

Na prethodnom ročištu poslednjeg dana maja Darabašićevi branioci su obavestili sud da njihov klijent ima psihičkih tegoba i da se autodestruktivno ponaša, te je bilo naloženo hitno sudsko-psihijatrijsko i psihološko veštačenje, koje su toga dana uradili veštaci. Sudsko veće je posle saslušanja veštaka odlučilo da se Darabašić uputi u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, radi daljeg posmatranja i analiza.

Na prethodnom ročištu, sudski veštak Centra za sudsku medicinu KCV je dodatno  fizički pregledao okrivljenog Darabašića i utvrdio stepen povreda koje je on sam sebi naneo u pritvoru.

Spoljašnjim pregledom, kako je tada rekao sudski veštak, utvrđeni su ožiljci na obe podlaktice koji su nastali pritiskom vrelog predmeta na kožu, i na osnovu njihovog izgleda i navoda okrivljenog, može se opredeliti da su nastali najmanje pre četiri nedelje, a da je oguljotina na trbuhu od pre nekoliko dana.

Darabašić je naveo da je reč o zagrejanoj grickalici za nokte ili nekom drugom metalnom predmetu koje je tokom noći zagrevao i sam sebe povređivao. O tome šta je uradio nikoga u Okružnom zatvoru gde se nalazi u pritvoru nije obavestio, već je rekao samo roditeljima i advokatu kada su mu bili u poseti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)