TRI SVEDOKA DALI ALIBI OPTUŽENIMA: Nastavljeno suđenje petorici optuženih za učešće u ubistvu Bojana Mirkovića (34) u naselju Belvil

Z. USKOKOVIĆ

05. 07. 2022. u 09:20

PRED Krivičnim većem Višeg suda u Beogradu juče je nastavljeno suđenje petorici optuženih za podmuklo ubistvo Bojana Mirkovića (34) 12. novembra 2020. godine u podzemnoj garaži u beogradskom naselju Belvil. Saslušana su četiri svedoka, koje su predložili advokati odbrane.

ТРИ СВЕДОКА ДАЛИ АЛИБИ ОПТУЖЕНИМА: Настављено суђење петорици оптужених за учешће у убиству Бојана Мирковића (34) у насељу Белвил

Foto: Printskrin

Kao direktni izvršilac zločica optužen je Lazar Tejić (24), koji je ranije priznao delo, dok su ostali negirali krivicu. Za saučesništvo su okrivljeni njegov očuh Bojan Kovačević i Dušan Kokoruž, dok se Cetinjaninu Filipu Ivanoviću na teret stavlja pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Sonja Bjelobrk, Ivanovićeva prijateljica, objasnila je zbog čega se ovaj Cetinjanin na dan hapšenja kretao saobraćajnicom Valjevo-Šabac, navodeći da ga je ona tako posavetovala, jer je mirniji put. On je dolazio kod nje kako bi otišli do advokata da joj da punomoćje:

- Filipa poznajem 20 godina. Bio je na mojoj svadbi 11. oktobra, a posle slavlja je otišao sa društvom u jedan lokal. Tada je video da mu nema novčanika u kom su mu bila sva dokumenta, 15.000 dinara i hiljadu evra. Vratio se u Crnu Goru, a prethodno smo se dogovorili da mi da punomoćje kako bih ja mogla da rešim problem nestalog novčanika. U novembru je trebalo da dođe. Čuli smo se 23. kada je krenuo i kad je prešao granicu. Posle toga se nismo čuli, a njegovi roditelji su mi javili da je uhapšen.

Foto: Fejsbuk

Nestanak novčanika, inače, prijavljen je novosadskoj policiji, o čemu postoji zapisnik. Advokat Stefan Jokić, branilac Ivanovića, rekao je da je njegov branjenik u danu ubistva bio na rođendanu svog bratanca u Crnoj Gori, kao i da o tome postoje dokazi, koji su priloženi sudu.

Svedok Stojna Rakić, kuma Bojana Kovačevića, koga optužnica tereti da je vozio Tejića 9. novembra, pričala je o tome šta se desilo dan ranije:

- Pravili smo veridbu sinu. Bojan je došao oko podne, sve vreme je bio tu, s tim što je u jednom trenutku otišao da se presvuče. Sa nama je tog 12. novembra išao u kupovinu bele tehnike. Pokvarila nam se veš-mašina, a on je kupio frižider. Vratili smo se oko 20 sati u dva automobila.

To isto potvrdio je i njen suprug Milan Stanković, koji je istakao da su bili u Smederevskoj Palanci:

- Ceo taj 12. novembar proveo sam sa Kovačevićem. Sa kupljenom belom tehnikom vratili smo se oko 20 časova, a potom smo aparate prvo istovarili u moju, a zatim u njegovu kuću. Imam i fiskalne račune za tehniku koju smo tog dana kupili.

Stanković je tvrdio i da je Kovačević 8. novembra bio takođe ceo dan u njegovoj kući, jer su pravili proslavu povodom veridbe njegovog sina, da mu je ceo dan pomagao da posluži goste, i da su se razišli tek dva sata iza ponoći.

Nastavak suđenja zakazan je za početak septembra.

Šalio se na račun svoje smrti

SVOJ iskaz juče je dao i dobar prijatelj ubijenog Bojana Mirkovića, Mitar Boro, koji je rekao da su se njih dvojica upoznala nekoliko godina ranije, preko poslova sa obezbeđivanjem:

- Za ubistvo sam čuo preko radija. Znao sam da živi u Belvilu i često je umeo da se šali kada se tako nešto dogodi da zovem njemu drage ljude i da kažem da je on. Tako bi video da li im je stalo do njega. Odmah sam otišao na lice mesta. On je, inače, dve-tri godine pre zločina prestao da se bavi obezbeđivanjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)