MALI SENTA ODGOVARA NA OPTUŽBE: Više javno tužilaštvo danas ispituje Slobodana Milenkovića, načelnika Odeljenja za suzbijanje droga

Z. U.

06. 07. 2022. u 08:03 >> 11:57

NAČELNIK Odeljenja za suzbijanje droga (Četvrto odeljenje) beogradske policije Slobodan Milenković stigao je u Tužilaštvo gde će biti ispitan. Njemu je poziv upućen za razgovor u svojstvu građanina, kako bi se izjasnio o navodima, koje su proteklih dana u javnosti iznosili bivši finkcioneri MUP Srbije.

МАЛИ СЕНТА ОДГОВАРА НА ОПТУЖБЕ: Више јавно тужилаштво данас испитује Слободана Миленковића, начелника Одељења за сузбијање дрога

Foto: Z. Jovanović

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je formiralo predmet povodom iznetih tvrdnji, a misli se pre svega na insinuacije Dijane Hrkalović, bivše sekretarke MUP, da Milenković rastura narkotike.

- Tužilaštvo je naložilo prikupljanje informacija i obaveštenja - navodi VJT.

- Provere koje su u toku ne odnose se na već procesuirane predmete, pa ni na predmet u javnosti poznat kao "Jovanjica".

Foto: Z. Jovanović

Milenković, koga inače zovu Mali Senta, po ocu, bivšem funkcioneru MUP Srbije, koji je brinuo o bezbednosti nekadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića, proteklih dana u javnosti je povezivan i sa narko-bosom Darkom Šarićem. Navodno, on je preko zaštićene aplikacije "Skaj" komunicirao sa Pljevljakom dok je ovaj bio u pritvoru i sudilo mu se krijumčarenje velike količine kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu.

- Postoje indicije da se iza osobe pod nadimkom Bokan krije Milenković - navodi izvor "Novosti" blizak istrazi.

- Ta prepiska krije izuzetno zanimljive detalje.

Prema dostupnim informacijama, koje se sada proveravaju, Milenković i njegov tadašnji pretpostavljeni, načelnik kriminalističke policije Beograda I. M., išli su zajedno u pretres stana svedoka saradnika Nebojše Joksovića, kako bi mu "pronašli" drogu i uhapsili ga. To je bio Šarićev plan za diskreditaciju čoveka, koji je postao saradnik Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK) i svedočio o krijumčarenju velikih količina kokaina.

Foto: Z. Jovanović

- Kako droga nije pronađena i nije bilo osnova da se Joksović uhapsi, Bokan je javio Šariću da od tog "posla" nema ništa - objašnjava sagovornik "Novosti". - Pljevljak se jako iznervirao zbog toga, psovao je i pretio.

U prvom javnom nastupu po izlasku iz pritvora, Dijana Hrkalović se dotakla i Milenkovića. Ona je pre nekoliko nedelja rekla da ima informacije da "Senta radi drogu":

- Čujem da sad on radi drogu. Ovde čisti, ovde radi. Jedva čekam, kad se to otkrije, šta će tad opozicija da priča o njemu i da li će im i tada biti heroj. 

PRIKUPLjANjE INFORMACIJA

VIŠE tužilaštvo je nedavno naložilo Sektoru unutrašnje kontrole MUP da prikupi informacije i obaveštenja u vezi sa postupanjem načelnika Odeljenja za borbu protiv droga UKP Beograd, Slobodana Milenkovića.

- Postupanje tužilaštva i SUK neophodno je radi provere navoda bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović datih medijima, koji sami po sebi nisu relevantni za pokretanje krivičnog postupka, ali zahtevaju odgovarajuću proveru - navelo je tada Tužilaštvo.

BIVŠA SEKRETARKA MUP DALA IZJAVU

SLUŽBENICI Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu VJT, saslušali su Dijanu Hrkalović, bivšu sekretarku MUP, pored ostalog, i o njenim navodima da Slobodan Milenković "radi drogu". Ona je ispitana pre desetak dana, a izjavu je dao i bivši ministar policije Nebojša Stefanović, koga je optužila da je štito kriminalnu grupu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a