SVEDOČI MALI SENTA: Nastavak suđenja Koluviji i ostalim optuženima u slučaju "Jovanjica 1"

J.D.Lj.

07. 04. 2023. u 15:14

PRED Posebnim odeljenjem Višeg suda za organizovani kriminal, na ročištima u predmetu "Jovanjica 1" zakazanim za početak nedelje, u svojstvu svedoka biće ispitan šef odeljenja za narkotike beogradske policije, inspektor Slobodan Milenković, poznatiji kao Mali Senta koji je predvodio policijsku akciju na tom imanju u novembru 2019. godine, kao i četvorica njegovih kolega koji su, takođe, u njoj učestvovali.

СВЕДОЧИ МАЛИ СЕНТА: Наставак суђења  Колувији и осталим оптуженима у случају Јовањица 1

Predrag Koluvija, Foto D. Milovanović

Njih će sudsko veće saslušati po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je u februaru ove godine ukinuo sudsko rešenje o izdvajanju izvesnog broja dokaza iz predmeta "Jovanjica 1". Apelacioni sud je, naime, u rešenju o ukidanju odluke o izdvajanju dokaza naveo da Specijalni sud za organizovani kriminal mora ponovo da razmotri svoju odluku, ali da prethodno mora da sasluša pomenute policajce.

Podsećanja radi, sudsko veće, tokom ročišta održanog 22. novembra prošle godine, odlučilo je da se iz predmeta izdvoje dokazi pronađeni na "Jovanjici" prilikom jednog od pretresa, među kojima je i 660 kilograma osušenog kanabisa. Sudsko veće je takvu odluku obrazložilo time da je pretresanje prostorija "Jovanjice" 18. novembra 2019.  suprotno zakonu i naredbi sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, budući da odgovornom licu privrednog društva, kao ni optuženom Predragu Koluviji i njegovim advokatima, nije predata naredba o pretresanju, niti su bili obavešteni da će isti toga dana biti obavljen.

Međutim, Apelacioni sud u Beogradu uvažio je žalbu zamenika tužioca za organizovani kriminal i pomenutu odluku ukinuo 24. februara ove godine i vratio je prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje.

Apelacioni sud je odluku o izuzimanju dokaza iz postupka ocenio kao preuranjenu i zatražio da pre ponovnog odlučivanja o tim dokazima, Specijalni sud, u svojstvu svedoka, ispita Milenkovića i njegove kolege koje su obavile sporni pretres. Njihovo saslušanje tražili su i tužilaštvo i odbrana još pre nego što je Specijalni sud doneo rešenje o izuzimanju dokaza, a na ovo je u obrazloženju odluke podsetio i Apelacioni sud.

Podsetimo, Koluvija kao vlasnik "Jovanjice" i još nekoliko optuženih, terete se za nelegalnu proizvodnju i prodaju kanabisa na tom poljoprivrednom dobru.   Svi negiraju delo koje im se stavlja na teret.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)