"JE L' TREBALO DA DOZVOLIM DA ME PREBIJE DROGIRANI KLINAC" Radojčin izjavio da se ne kaje što je ubio Tomaševića

S. J. M.

11. 05. 2023. u 13:40

PONIŽAVAO me, vređao tri godine, lagao, nijedan dogovor nije ispoštovao i na kraju pokrao. Dao sam mu 1.900.000 lažnih dolara koje je unovčio. Maksimalno me je iskoristio i na kraju napao. Šta je trebalo, da dozvolim da me prebije drogirani klinac? Zato sam ga ubio.

ЈЕ Л ТРЕБАЛО ДА ДОЗВОЛИМ ДА МЕ ПРЕБИЈЕ ДРОГИРАНИ КЛИНАЦ Радојчин изјавио да се не каје што је убио Томашевића

Foto: Novosti

Ovo je u završnoj reči danas u Višem sudu u Beogradu kazao Zoran Radojčin (54), optužen za ubistvo Miloša Tomaševića (32) 30. maja prošle godine u Rakovici.

- Nikada nism upoznao takvog dvoličnog i pokvarenog čoveka. Predstavljen je kao porodičan čovek, a bio je diler droge i narkoman. Iako su me savetovali da kažem na sudu da se kajem, ne želim da budem kao on. Nije mi žao i ne kajem se što sam ga ubio - izgovorio je Radojčin gledajući u sudiju Dragomira Gerasimovića.

Tužilaštvo je sudiji predalo pisanu završnu reč i zatražilo da se Radojčin oglasi krivim i osudi po Zakonu. Njegov branilac Ivan Kovačić zatražio je da Sudsko veće kao olakšavajuće okolnosti uzme u obzir Radojčinovo priznanje ubistva i njegovo korektno držanje, koje je omogućilo da sudski postupak bude efikasan. Predložio je da se kao otežavajuća okolnost ne uzme u obzir to što je ranije osuđen na sedam godina zatvora zbog falsifikovanja novca, jer nije u pitanju istovrsno delo.

Radojčin je inače posle te presude 2019. godine bio u bekstvu i krio se tri godine u Tomaševićevoj kući u Rakovici. Tomašević je sa porodicom živeo u stanu, ali je često dolazio u tu kuću. Te noći su se, prema rečima Radojčina, posvađali preko telefona i Tomašević je došao u kuću i zamahnuo pesnicom da ga udari. Radojčin, koji je bio pijan, potegao je pištolj i upucao ga sa pet hitaca. Tog dana je bio peti rođendan Tomaševićevog sina. Njegova porodica inače tvrdi da Radojčin sve laže o Milošu.

Izricanje presude Zoranu Radojčinu zakazano je za 23. maj, a predviđena kazna za ubistvo je od pet do 15 godina zatvora.

BONUS VIDEO: „NIKADA SE NEĆU OPORAVITI“ Otac ubijenog Dalibora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo