ZA SNAJPEROM JOŠ JEDNA POTERNICA? Slobodan Milutinović se nije pojavio na suđenju njemu i supruzi za nelegalno oružje

Lj.P.

31. 05. 2023. u 16:23

VANPRETRESNO veće Osnovnog suda u Novom Sadu treba da odluči da li će protiv Slobodana Milutinovića Snajpera (36) raspisati poternicu, jer se danas nije pojavio u sudnici tog suda, gde se vodi postupak protiv njega i njegove supruge Tamare (28) zbog nelegalnog oružja.

ЗА СНАЈПЕРОМ ЈОШ ЈЕДНА ПОТЕРНИЦА? Слободан Милутиновић се није појавио на суђењу њему и супрузи за нелегално оружје

drustvene mreže

Iako ima nanogvicu uz elektronski nadzor i kod kuće je izdržavao ovu meru, nepoznato je gde se nalazi, te je zamenik OJT predložila da se Milutinoviću odredi pritvor i za njim raspiše poternica.

Milutinovićev branilac  Srđan Đurđević kazao je da  on nema saznanja zbog čega okrivljeni  danas nije došao, dok je Milutinovićeva supruga, takođe izjavila da ne zna zbog čega se Slobodan nije pojavio na ročištu.

- On je pre dvadesetak dana otišao u dozvoljenu šetnju, ali se nije vratio - izjavila je Milutinovićeva supruga Tamara- Bio je petak kada se to dogodilo. 

Sudija Đorđe Radovanović je predočio da ga je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija 29. maja obavestila da je okrivljeni Milutinović trebalo da bude sproveden u pritvor Okružnog zatvora u Novom Sadu, po rešenju Višeg suda od 5. maja, ali da se to nije dogodilo, jer kada je policija   došla na njegovu adresu, gde je izdržavao meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor, on tu nije zatečen.

Zamenik tužioca je, imajući u vidu dopis Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, predložila da se protiv Milutinovića odredi pritvor i da se za njim raspiše poternica, jer se, kako je objasnila, očito nalazi u bekstvu.

Sudski spisi će biti prosleđeni vanpretresnom veću da se odluči o ovim predlozima tužilaštva.

Za Miolutinovićem je, inače, Viši sud u Novom Sadu, gde se protiv njega vodi postupak zbog nasilničkog ponašanja na fudbalskom turniru,  već raspisao poternicu, jer se nije pojavio na glavnom pretresu. Viši sud je  obavešten da se Milutinović  nije vratio iz dozvoljene šetnje, te je odmah za njim raspisana poternica.

Na početku suđenja, 11. marta prošle godine, supružnici nisu priznali krivično delo koje im se optužnim predlogom stavlja na teret, ali su oboje dopunili svoje izjave, ranije date u tužilaštvu. Nisu odgovorali ni na pitanja, jer, kako su rekli, smatraju da su im DNK nalazi podmetnuti.

Supružnici Milutinović su bili uhapšeni 5. septembra 2021. godine u opsežnoj akciji policije na teritoriji Novog Sada posle ubistva MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanja Gorana Kovačevića Goranca (47), drugog dana septembra u novosadskom naselju Detelinara. Prilikom pretresa više stanova i objekata, u stanu bračnog para Milutinović pronađen je pištolj za koji nemaju dozvolu.

DOBIO NANOGVICU

MILUTINOVIĆ je 6. aprila u novosadskom  Višem sudu  nepravosnažno  osuđen na dve i po godine zatvora zbog tri krivična dela:prinude, protivpravnog  lišenja slobode i zlostavljanja i mučenja sugrađanke U.J. (24) sa kojom je bio u emotivnoj vezi, dok je oslobođen optužbe za ugrožavanje sigurnosti. Njemu je tada pritvor ukinut i zamenjen je  merom zabrane napuštanja stana uz primenu elketronskog nadzora, koja može trajati do upućivanja na izdržavanje kazne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)