IZRICANJE PRESUDE ZA MASAKR U JABUKOVCU 21. AVGUSTA: Završeno ponovno suđenje Davoru Perniću i Maji Bađikić

S. M. J.

14. 07. 2023. u 18:55

IZNOŠENjEM završnih reči odbrane i tužilaštva završeno je ponovno suđenje optuženima za četvorostruki zločin u Jabukovcu 2019. Izricanje presude 21. avgusta.

ИЗРИЦАЊЕ ПРЕСУДЕ ЗА МАСАКР У ЈАБУКОВЦУ 21. АВГУСТА: Завршено поновно суђење Давору Пернићу и Маји Бађикић

Davor Pernić i Maja Bađikić čekaju nastavak postupka

U Višem  sudu u Zaječaru nastavljen je dokazni postupak u glavnom pretresu, na ponovnom suđenju Davoru Perniću i Maji Bađikić, optuženima za četvorostruko ubistvo u zaseoku Valja Vratne u Jabukovcu kod Negotina avgusta 2018.

Odbrana i tužilaštvo su na današnjem glavnom pretresu, na kojem je dostavljen nalaz i mišljenje veštaka za IT tehnologiju o baznim stanicama koje su pokazale aktivnost i komunikaciju mobilnim telefonima optuženih, izneli i svoje završne reči.

Javni tužilac Ksenija Branković iz Višeg javnog tužilaštva u Negotinu istakla je da u potpunosti ostaje pri ranijoj završnoj reči navodeći da je tužilaštvo i izvođenjem dokaza potvrdilo sve navode u vezi Maje Bađikić, utvrdivši da je ona koristila telefon sa dve kartice, da je u svoju odbranu iznela da je 7. avgusta 2019. otišla kod svojih roditelja u Dupljane na slavu, a da je istog dana registrovana internet konekcija na baznoj stanici Jabukovac, što znači da optužena nije u to vreme, kako je tvrdila, bila u Dupljanu ili Negotinu. Brankovićeva je iznela i niz drugih saznanja sa baznih stanica i zatražila da se Pernić i Bađikićeva osude na iste jedinstvene kazne zatvora kao i na prethodnom suđenju.

Odbrana Bađikićeve smatra, međutim, da tužilaštvo nije dokazalo umešanost ove mlade žene u četvorostruki zločin u Jabukovcu i zatražila je oslobađajuću presudu navodeći da se iz poruka koje su Davor i Maja razmenili jasno vidi da ona nije znala da je izvršilac zločina Pernić, dok odbrana Davora Pernića traži kaznu od 31 godine zatvora jer je on u potpunosti priznao krivično delo, kao i to da je svestan "da su posledice nepopravljive i strašne".

Davoru Perniću i Maji Bađikić ponovo se sudi za ubistvo Raje Kazimirovića i njegovih najmilijih  jer je prethodnu presudu, donetu aprila prošle godine, ukinuo Apelacioni sud u Nišu zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka i "nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja" u odnosu na Maju Bađikić, zbog čega je automatski ukinut i deo presude koji se odnosi i na Pernića, budući da su osuđeni kao saizvršioci.

Pernić je tom presudom osuđen na 36 godina zatvora, a Maja na 40 godina. Izricanje presude za novo, ponovljeno suđenje najavljeno je za 21. avgust.

DEVET MRTVIH U JABUKOVCU: Danas je godišnjica jednog od najvećih zločina u novijoj srpskoj istoriji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)