„ČUVARKE“ PRIZNALE KRIVICU, DOBILE NANOGVICU: Posle pada dečaka (14) kroz prozor u Bečeju, protiv hraniteljke postupak nije okončan

Lj.P.

27. 10. 2023. u 19:30

DVE „čuvarke“ četrnaestogodišnjaka koji je 19. avgusta poginuo posle pada sa trećeg sprata zgrade u Dositejevoj 18 u Bečeju, a koje je angažovala dečakova hraniteljka M.L. (60) iz Bečeja da brinu o detetu dok je odsutna, na letovanju, sa Osnovim javnim tužilaštvom u Bečeju sklopile su sporazum o priznanju krivice, koji je sud u prihvatio.

„ЧУВАРКЕ“ ПРИЗНАЛЕ КРИВИЦУ, ДОБИЛЕ НАНОГВИЦУ: После пада дечака (14) кроз прозор у Бечеју, против хранитељке поступак није окончан

FOTO: Lj.P.

Presudom bečejskog Osnovnog suda, Z.K. (56) iz Bačkog Gradišta, koju je hraniteljka angažovala da se u njenom odustvu  stara o maloletniku, oglašena je  krivom za napuštanje nemoćnog lica i izrečena joj je kazna od godinu dana, koju će izdržavati  u kući uz elektronski nadzor.

Na osnovu sporazuma o priznanju krivice, presuda je izrečena i Lj.P. (49) iz Banjaluke, njenoj rođaki,  za isto krivično delo, a ona je osuđena na šest meseci, a kaznu će izdržavati na adresi stanovanja  sa nanogvicom uz elektronski nadzor. Obema je, kako navode za „Novosti“ u bečejskom sudu,  ukinut pritvor, a postupak protiv hraniteljke M.L.  još nije okončan.

- Osnovno javno tužilaštvo u Bečeju je  sudu podnelo optužni predlog protiv M.L. zbog krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i napuštanje  nemoćnog lica – navode u Osnovnom sudu u Bečeju. - Njoj je produžen pritvor u kom se nalazi od 31. avgusta. Protiv rešenja o produženju pritvora, odbrana je  uložila  žalbu, i žljalbeni postupak je u toku.

Tragedija se, podsećamo, dogodila 19. avgusta uveče, kada je četrnaestogodišnjak, inače dete sa posebnim potrebama,  u trenutku kada je bio sam u stanu, pao sa trećeg sprata i preminuo.

PLATILA 25.000 DINARA?!

HRANITELjKA M.L. je, kako saznajemo, Z.K. koju je angažovala da čuva njenog 14-godišnjeg štićenika dok je ona na odmoru, za tu uslugu, navodno, platila oko 25.000 dinara.

Prilikom saslušanja u bečejskom Osnovnom tužilaštvu, osumnjičene su  iznele svoju odbranu, a prema nezvaničnim saznanjima, hraniteljka dečaka sa posebnim potrebama, kazala je da je tog dana krenula na odmor, na more,  i da je brigu o dečaku poverila Z.K. koja joj je rođaka.  O odlasku na odmor je, kako je ispričala, usmeno obavestila Centar za socijalni rad u Novom Bečeju, a o nesreći je obaveštena na putu, pa se odmah vratila u Bečej.

Osumnjičene Z.K. i njena gošća Lj.P., bile su u stanu, a onda su u jednom momentu obe otišle da kupe burek, a dečak, sa ozbiljnim mentalnim smetnjama, ostao je sam bez nadzora. One su, kako saznajemo, u svoju odbranu rekle da su se napolju zadržale manje od pola sata.

Zbog tragedije četrnaestogodišnjaka, Pokrajinski sekreterijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova u Novom Sadu, uradio je vanredni inspekcijski nadzor nad radom Centra za socijalni rad Novi Bečej i sačinio izveštaj o uočenim propustima i nepravilnostima.

 Izveštaj je, kako nam je  ranije rečeno u ovom Sekreterijatu,  prosleđen Osnovnom javnom tužilaštvu u Bečeju, koje na osnovu svih prikupljenih dokaza sprovodi istražni postupak. Nova saznanja do kojih je Pokrajinski sekreterijat došao, zbog toka istrage, nisu  u mogućnosti da predoče.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove