ISTRAGA O SMRTI DEČAKA U HANSKOM VRTIĆU OKONČANA: Čeka se kvalifikacija dela

J. S.

27. 12. 2023. u 12:30

PROŠLO je godinu dana od tragičnog događaja u vrtiću u Vladičinom Hanu, kada je preminulo četvorogodišnje dete, nakon što je u vrtiću progutalo žir.

ИСТРАГА О СМРТИ ДЕЧАКА У ХАНСКОМ ВРТИЋУ ОКОНЧАНА: Чека се квалификација дела

Foto: Facebook

Istraga u vezi sa smrću dečaka je završena i očekuje se da do kraja godine tužilaštvo saopšti „javnotužilačku odluku”, jer je Osnovno javno tužilaštvo preduzelo sve potrebne radnje koje su u njegovoj nadležnosti.

- Saslušani su svedoci, akteri događaja, obavljena su sva potrebna veštačenja, tako da ćemo do kraja godine, eventualno početkom naredne, saopštiti javnotužilačku odluku o kvalifikaciji dela i merama koje ćemo eventualno preduzeti dalje u ovom slučaju - kaže tužilac Dragan Nikolić.

Na osnovu prikupljenih obaveštenja, informacija i dostavljene dokumentacije zdravstvene i prosvetne inspekcije, kao i zapisnika sa obdukcije, Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu istragu u vezi sa smrću dečaka vodilo je u pravcu dokazivanja sumnje da je dežurna vaspitačica počinila krivično delo „napuštanje nemoćnog lica”, jer je navodno napustila prostoriju u kojoj su spavala deca.

Podsećamo, četvorogodišnji dečak je 27. decembra prošle godine progutao žir u vrtiću pod i dalje nepoznatim okolnostima, nakon čega je u besvesnom stanju prebačen najpre u Zdravstveni centar u Surdulici, a zatim u Nišu, gde je uprkos borbi lekara preminuo.

Dežurna vaspitačica, čije ime nikada nije saopšteno, potom je suspendovana, a protiv nje je pokrenut i disciplinski postupak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!