APELACIONI SUD POTVRDIO PRESUDU ZA PALJENJE AUTOMOBILA U JAJINCIMA: Zatvor počiniocima od godinu i po, odnosno godinu i 2 meseca

J.D.Lj.

05. 04. 2024. u 15:29

APELACIONI sud u Beogradu potvrdio je presudu beogradskog Drugog osnovnog suda kojom je Goran Stakić osuđen na godinu i po dana zatvora, a Radan Petrović i Željko Stakić na po godinu i dva meseca zatvora zbog toga što su u novembru 2018. zapalili dva automobila bračnom paru u naselju Jajinci.

АПЕЛАЦИОНИ СУД ПОТВРДИО ПРЕСУДУ ЗА ПАЉЕЊЕ АУТОМОБИЛА У ЈАЈИНЦИМА: Затвор починиоцима од годину и по, односно годину и 2 месеца

FOTO: Arhiva novosti

U odluci Suda navodi se:

- Petrović je osuđen zbog toga što je 22. novembra 2018. požarom izazvao opasnost za više ljudi i napravio veliku štetu. Od njega je to prethodno tražio Goran Stakić, kako bi mu otpisao dug od 600 evra. Objasnio mu je na koju adresu treba da ode i da su u pitanju dva automobila koja su u dvorištu u Jajincima.

Petrović je dan ranije otišao do benzinske pumpte, kupio četiri litre benzina i sipao ih u plastičnu flašu.

- Automobilom se odvezao do Jajinaca, a potom ušao u dvorište porodične kuće Slađane i Ivana K., prišao automobilima "audi Q5" koji je bio u vlasništvu oštećene, polio prednje vetrobransko staklo benzinom, zapalio novinu i bacio je na staklo, a onda izvazvao požar i na "bmw X3", vlasništvo njenog supruga - dodaje se u presudi.

Vatra je osim dva automobila koja su potpuno izgorela zahvatila i fasadu kuće bračnog para, drvene grede i crep i to dok su supružnici bili u kući sa troje maloletne dece, a ukupna šteta koju su oštećeni pretrpeli veća je od 6,5 miliona dinara.

Željko Stakić, kako se navodi u istoj presudi Apelacionog suda osuđen je zato što je nekoliko meseci kasnije, u martu 2019. pozvao Slađanu K. i rekao joj da mu duguje pare i da će je zvati ponovo kako bi joj rekao gde treba da dođe.

- On joj je pripretio: "Bude li mi se nešto desilo, prećiće ti na drugi nivo!" i „Sledeći put bomba ide na kuću", aludirajući na dogadaj od 12. marta kada je u dvorištu porodične kuće oštećene bačena bomba.

Već 21. marta 2019. ponovo je pozvao oštećenu i to dok se ona nalazila u PU za grad Beograd, gde je prethodno prijavila pretnje, i pitao je da li može da mu nabavi novac do 10 sati i da mu doneses na pumpu, kao i da dođe sama, govoreći joj: „Niti ću ja videti tebe, niti ćeš ti videti mene!".

Nakon par minuta pozvao i rekao joj da uzme što više može novca, da ga donese u evrima. Tražio je od nje i da se zakune u decu da će doći sama, da ako mu da novac da više neće imati problema, ali ako ga "namesti" da će se „stvari nastaviti".

U prostorijama PU za grad Beograd obeležene su novčanice u iznosu od 1.200 evra koje su stavljene u kovertu i koje je Slađana odnela na pumpu, pod pratnjom policije.

- Kada je parkirala automobil Željko Stakić je pozvao telefonom i rekao da izađe iz automobila, što je ona i učinila - objašnjeno je u presudi. -Onda joj je u prvom trenutku govorio da to nije ona, te kada ga je oštećena ubedila da jeste, pitao ju je gde je novac. Tražio je da kovertu stavi u kesu, a kada je na pitanje koliko je novca donela, oštećena rekla 1.200 evra, okrivljeni je počeo da viče i da joj preti. Onda je prekinuo vezu, da bi je ponovo pozvao i pitao je za koliko može da spremi 50.000 evra. Kada mu je oštećena rekla da može za tri dana,Stakić joj je rekao da ih spremi za tri sata i da ga nazove za 3 minuta, te je u sledećem telefonskom razgovoru rekao da će ipak „da je proba" i za tih 1.200 evra. Objasnio joj je da će ostatak dati za 3 sata, a da novac koji ima od 1.200 evra baci kod znaka „Nis" kod Hitne pomoći na auto-putu,što je oštećena i učinila. Nakon što je Željko Stakić prišao mestu gde se nalazi novac i uzeo ga, uhapšen je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)