UBIO ZLATICU NA PEŠAČKOM: Nišlija se vraćao sa ćerkinog rođendana kad se dogodila tragedija

J. Ć.

08. 04. 2024. u 15:57

PRED Višim sudom u Nišu u ponedeljak je počelo suđenje Nišliji Ivici M., zbog sumnje da je 11. novembra prošle godine, vozeći pijan sa 1,20 promila alkohola u krvi, usmrtio 66-godišnju Zlaticu Stojković na pešačkom prelazu.

УБИО ЗЛАТИЦУ НА ПЕШАЧКОМ: Нишлија се враћао са ћеркиног рођендана кад се догодила трагедија

G.Šljivić

Ivica je priznao da je kobnoj večeri prethodilo rođendansko slavlje kod njegove ćerke gde je popio nekoliko rakija i isto toliko pivo, ali je smatrao da nije pijan i da može bezbedno da vozi pošto celog života radi kao vozač. On se tereti za krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Kako je navelo Više javno tužilaštvo, Ivica M. je 11. 11. 2023. godine, oko 19.00 časova, u Knjaževačkoj ulici u Nišu u stanju uračunljivosti kao učesnik u saobraćaju, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, ugrozio javni saobraćaj i time doveo u opasnost živote ljudi, usled čega je nastupila smrt jednog lica, sada pokojne Zlatice Stojković iz tog grada, jer se kretao u stanju visoke alkoholisanosti, sa 1,20 mg/ml alkohola u krvi, usled čega je njegova sposobnost da bezbedno upravlja motornim vozilom bila smanjena.

- Tom prilikom on nije prilagodio brzinu vozila dok je prilazio pešačkom prelazu, da bi mogao bezbedno da zaustavi vozilo, odnosno nije obratio pažnju na pešake koji se nalaze na kolovozu ili stupaju na kolovoz, ili pak iskazuju nameru da to urade – navodi se u optužnici.
Desnim prednjim čeonim delom vozila udario je sada pokojnu Zlaticu, u njenu spoljašnju stranu desnog kolena i unutrašnju stranu levog kolena, nakon čega ju je zbacio na prednji deo vozila, odnosno na vetrobransko staklo i tom prilikom odbacio telo, usled čega je žena zadobila višestruke povrede opasne po život.

- Nakon pada na čvrstu površinu sada pokojna Zlatica zadobila je, između ostalog, povredu glave, prelom kostiju, krvne podlivenosti mekih moždanica obe polutine velikog i malog mozga, i rascepa mekih moždanica levog slepoočnog režnja velikog mozga, nagnječenja tkiva velikog mozga, povrede grudnog koša u vidu serijskih preloma, nagnječenje tkiva levog plućnog tkiva i drugo – navodi se između ostalog u optužnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)