OBAVEZNO LEČENJE ZA SINOUBICU: Viši sud u Jagodini izrekao meru Živoradu B. iz Lešja

Z. R.

11. 04. 2024. u 15:59

NA GLAVNOM pretresu Viši sud u Jagodini usvojio je predlog tužilaštva i Živoradu B. (57), iz sela Lešje, kod Paraćina, izrekao meru obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi zatvorenog tipa zbog ubistva sina Aleksandra (26).

ОБАВЕЗНО ЛЕЧЕЊЕ ЗА СИНОУБИЦУ: Виши суд у Јагодини изрекао меру Живораду Б. из Лешја

Foto: Fejsbuk

 Zločin se dogodio 24. decembra 2022. godine u prepodnevnim satima, tako što je otac nešto pre 10 sati sinu Aleksandru (26) naneo najpre nožem teške telesne povrede u njihovoj porodičnoj kući u Lešju, a kad je ranjeni mladić pokušao da pobegne, sustigao ga je u dvorištu i izbo nožem još mnogo puta, posle čega je Aleksandrovo telo ostalo na zemlji, a ubica je pozvao policiju!

Foto: Fejsbuk

Ubijeni Aleksandar i otac Živorad B.

Sinoubica se od hapšenja nalazio u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, a medicinski veštaci iz ove zdravstvene ustanove na pretresu su potvrdili svoj iskaz koji su dali u pisanom obliku – da je bio potpuno neuračunljiv.

Kako „Novosti“ saznaju u jagodinskom Višem sudu, na izrečenu sudsku meru obaveznog lečenja i čuvanja postoji mogućnost žalbe u roku od 15 dana, ali se žalba ne očekuje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)