SUĐENJE ZA UBISTVO NEMANJE SAVIĆA U KRNJAČI: Snimljeno kako ga okrivljeni juri

S. J. M.

17. 04. 2024. u 14:37

NA suđenju Vladimiru Andrijanoviću za ubistvo Nemanje Savića u oktobru 2022. godine u Krnjači, danas su u Višem sudu u Beogradu pregledani snimci nadzornih kamera.

СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО НЕМАЊЕ САВИЋА У КРЊАЧИ: Снимљено како га окривљени јури

Foto: Novosti/ Društvene mreže(Fejsbuk)

Na njima se vidi kako je tog dana 15. oktobra počeo sukob oko 14.53 časa. Sa snimka nadzorne kamere sa kuće Andrijanovića vidi se kako on crnim autom dolazi po tadašnju verenicu, koja seda na mesto suvozača i odlaze. Zatim na Zrenjaninskom putu se vidi beli punto, koji je vozio Savić, i crni automobil kojim upravlja Andrijanović i koji pokušava da prestigne "punta", ali u tom trenutku oba vozila, priljubljeni skreću u Partizansku ulicu. Takođe se vidi kako iz Partizanske ulice izlazi punto i ide u pravcu Pančevačkog mosta, a onda za njim i crni automobil. Branilac Andrijanovića kaže da je to tik pored kuće okrivljenog.

Takođe se sa snimka kamere Andrijanovića vidi kako on stiže ispred kuće u 14.56 časova sam, izlazi iz auta u crnoj odeći i utrčava u kuću. Posle 36 sekundi se vraća i trčeći ulazi u auto. Prema optužnici sumnja se da je on tada došao da uzme pištolj iz kuće. Sudija je konstatovala da mu se u predelu desnog džepa na pantalonama vidi ispupčenje, a Andrijanović je tvrdio da mu je to crna torbica u kojoj je nosio ključeve, telefon i kapi za nos i koju mu je policija oduzela prilikom hapšenja. Kako je rekao, istu torbicu na snimku nosi i njegov mlađi brat dok tada stoji ispred kuće, ali se na njemu jasno vidi, jer je u svetloj garderobi. 

Andrijanović kaže da je tada bio zabrinut što je video Savića u blizini svoje kuće, pa je došao da vidi majku i sina, i majka mu je rekla da otac nije tu i da niko nije ulazio u kuću.

Snimljeno je i kako Partizanskom ulicom ide beli punto, a crni pokušava da ga prestigne i ne može, pa skreće levo, a Savić autom odlazi pravo. Posle tri minuta tom ulicom ponovo nailazi sam crni auto. Andrijanović kaže da se vratio da traži verenicu, koja je ranije izašla, da je to slepa ulica i da tu oni šetaju psa, a da se posle u blizini i desio taj incident.

Punomoćnik oštećene Savićeve porodice Marija Jevtić kazala je da je jasno da je okrivljeni sa namerom sve vreme išao za Nemanjom Savićem, otkako ga je uočio na Zrenjaninskom putu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)