SVEDOKINJA BRANILA INSTRUKTORA JAHANJA, NJEN OTAC KAŽE DA LAŽE: Suđenje Milošu Đukiću za seksualna uznemiravanja u konjičkom klubu

S. J. M.

08. 05. 2024. u 17:35

NA suđenju instruktoru jahanja Milošu Đukiću, optuženom za seksualna zlostavljanja sedam devojaka u konjičkom klubu, u Višem sudu u Beogradu svedočila je danas Olga M. koja je u to vreme trenirala jahanje. Ona je kazala da poznaje većinu oštećenih devojaka iz kluba i da nikada nije videla da se dešavalo nešto za šta Miloša sada okrivljuju.

СВЕДОКИЊА БРАНИЛА ИНСТРУКТОРА ЈАХАЊА, ЊЕН ОТАЦ КАЖЕ ДА ЛАЖЕ: Суђење Милошу Ђукићу за сексуална узнемиравања у коњичком клубу

Miloš Đukić, Foto A. Stevanović

Navela je da je u klub došla 2014. godine i da je njihov odnos bio jahač trener, ali da su vremenom postali bliski kao da joj je član porodice.

- Šta se desilo saznala sam kada me pozvala Nađa i ispričala da je Miša na treningu pokušao da poljubi Saru. Ja sam tada u prvi mah bila uznemirena, ali sam posle razmislila i mislim da to nije istina - ispričala je u sudnici Olga. - Nakon toga smo svi dolazili u klub. Sara se u tada spremala za takmičenje preskakanja prepreka sa konjem Agbarom, ali je padala sa njega, pa je prešla da jaše Maru, koju jašu početnici, ali je i sa nje pala. Posvađala se sa Mišom i onda prestala da dolazi. To je bilo u tom nekom periodu, ali nisam sigurna da li pre ili posle mog razgovora sa Nađom. Sa Sarom sam pričala kada joj je Miša promenio konja, žalila se da je grub, da viče i da je vređa na treningu, ali sam joj rekla da to mora da pregura kako bi bolje jahala i da mora da joj se govori šta ne radi dobro.

 Svedok je rekla da za druge devojke nije čula da im se nešto događalo vezano za seksualna uznemiravanja.

- Sve one su se žalile na Mišu da je grub, da psuje, da ih vređa, ali nisam čula da ih je seksualno uznemiravao. Smetalo im je što im je menjao konja kojeg jašu i to je među njima stvaralo ljubomoru i ljutnju, ali ja sam tada imala svog konja i to me nije doticalo. I prema meni je bio grub na treningu. Vikao je kada vidi da nešto ne ide kako treba, nije mogao mirno da prenese znanje, već drekom. Tako je radio iz želje da nas nauči da bolje jašemo. Nije bio dobar pedagog - kazala je Olaga.

Ona je potvrdila da je Đukić govorio devojkama da "treba da trljaju čavku o prednji unkaš" kada jašu, ali je kaže to izraz iz stare škole jahanja.

- Znao je da mi namesti nogu gde da stoji, jer se vi kada jašete držite samo butinama za konja. Ispravljao bi mi ramena. Prvo bi objasnio, a ako ja ne shvatim prišao bi mi i namestio nogu, ruke, da stoje kako treba. Ja to nisam shvatala seksualno, već da mi objašnjava kako telo treba da stoji dok jašeš. Govorio je i da "jahač zadnjicom liže sedlo", a to i jeste tako.

Jedna od oštećenih optužila je Đukića da je napao u klubu 28. marta 2019. godine dok su svi bili na snimanju neke američke serije u Bivoljim barama udaljenim kilometar ili dva od konjičkog kluba, ali Olga M. je u sudu rekla da je Đukić tog celog dana bio na setu zajedno sa vlasnicom kluba Marinom Gunjačom.

- To se sećam jer sam ja tada sa kolegom umesto glumaca snimala kako zajedno jašemo konja u galopu. Miloš je sve vreme bio tu, jer su snimane kaskadne scene, više puta iz više ugolova i na razločitim mestima - kazala je ova devojka.

Ona je ispričala da je Miloš prema svim devojkama bio isti na tereningu, da je vikao, psovao, da je bilo svađi među njima:

- Čula sam da je govorio da bi ih sve j...o da je mlađi deset godina i da bi išle sa konja na k...c i sa k...a na konja. On je znao tako to da izvali kada bi posle treninga sedeli ispred štale, pričali i šalili se. To nije shvatano kao nešto strašno, prihvatano je u kontekstu "to je Miša". Niko zbog toga nije prestao da dolazi na jahanje. Devojke su napuštale klub zbog razmirica koje su imale sa Mišom ili Marinom zbog njegovog ponašanja ili njenog.

Olga je tvrdila da nikada nije doživela neku neprijatnost od Đukića i da je često znala da ostane da spava u klubu u istoj sobi u kojoj bi spavali Miloš i Marina.

U sudu je danas svedočio i njen otac, koji je veterinar i koji je u početku poslom dolazio u konjički klub kada bi ga zvali, a kasnije mnogo češće, kada je od njih kupio konja za ćerku, koji je bio tu u štali.

- Nisam ništa primećivao, osim u jednom slučaju kada nas je bilo više, a Hana, koja je tada imala 17 ili 18 godina je sedela pored Miloša i on je mazio po obrazu. Ona se namrštila, ništa nije rekla, samo je ustala i otišla. Meni je taj njegov potez zasmetao, jer mi je bio nepriličan i zapamtio sam to - ispričao je otac.

On kaže da mu je za seksualna uznemiravanja ispričala Marina u januaru ili februaru 2022. godine, da bi imao na umu, jer njegova ćerka duži period više od godinu dana živi u klubu. 

- Kazala je da za to zna već mesec ili dva, ali da nije znala kako da mi kaže i plašila se kako ću kao otac reagovati. Posle mi je rekla da je zvala te devojke koje su godinama unazad napuštale klub i od njih saznavala da se Miloš prema njima neprilično ophodio. Više puta sam o tome pričao sa ćerkom, direktno sam je pitao da li je nešto bilo i ona je uvek negirala, ali ja kao otac znam da laže. Svaki put kada bi pričali o tome, na kraju bi se posvađali, pa sam prestao da potežem tu temu. Ona je u težoj situaciji nego te druge devojke i dok god bude negirala ili potiskivala neće biti srećna - ispričao je ovaj svedok.

On je na kraju kazao da je Miloš brzo nakon toga otišao na operaciju i više se nije vraćao u klub, već je otišao kod svojih u Rušanj da se oporavi, a Olga nakon toga više nije živela u klubu. Kazao je i da je čuo Miloša da govori "da bi jahala dobro moraš da svršiš na konju" i "imaš dobru zadnjicu dok jašeš" i da poznajući milje tog sveta misli da se takve rečenice mogu čuti i u drugim konjičkim klubovima, da njemu to smeta, ali da je njima to uobičajeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)