DABETIĆ SE ZA UBISTVO NOE I DALJE BRANI ĆUTANJEM: U sudu svedočio otac žrtve - "bio je šikaniran"

S. J. M.

06. 06. 2024. u 16:35

NISAM kriv za krivično delo koje mi se stavlja na teret. Neću još iznositi odbranu i za sada bih iskoristio svoje pravo da se branim ćutanjem. Ovo je danas na suđenju u Višem sudu u Beogradu za teško ubistvo Đorđa Milivojeva, na društvenim mrežama poznatijeg kao Noa, kazao okrivljeni Ognjen Dabetić.

ДАБЕТИЋ СЕ ЗА УБИСТВО НОЕ И ДАЉЕ БРАНИ ЋУТАЊЕМ: У суду сведочио отац жртве - био је шиканиран

Foto: D. Milovanović/Privatna arhiva

Pošto nije želeo da iznosi odbranu u sudu je ispitan Noin otac Milivoje Milovojev kao oštećeni. On je rekao da zbog prevelikog šoka ne može da se seti šta je ranije pričao u tužilaštvu, pa je njegov iskaz pročitan u sudu i on je ostao pri njemu. Rekao je da bi imao svašta da kaže, ali da ne može zbog šoka.

U tužilaštvu je ranije ispričao da ne poznaje Dabetića i da ne zna da li je on sa njegovim sinom Đorđem bio u vezi.

- Đorđe ga je spominjao i zvao ga je Ogi. Pre nego što je nestao, rekao mi je da ide kod njega. Đorđe se meni o njihovom odnosu nije poveravao. Ja se ne razumem u prirodu tih homoseksualnih odnosa, to mi je čudno. On se više poveravao majci, a ja sam radio, često nisam bio kod kuće i kada bih uveče došao zatekao bih ih kako sede i razgovaraju, pa bih eventualno postavio neko pitanje. Imao je problema, bio je šikaniran, nije imao posla, jer niko nije hteo da ga primi da radi zbog toga kakav je - ispričao je tada Milivoje Milovojev.

Inače, tužilac Branislav Ilić ostao je danas pri optužbi Dabetića za teško ubistvo. On je rekao da će kada okrivljeni bude izneo odbranu razmotriti da se predloži njegovo neuropsihijatrijsko veštačenje.

Dabetić je optužen da je u stanu u kojem je živeo u centru Beograda nakon svađe ubio Đorđa Milivojeva. Kako bi se otarasio njegovog tela raskomadao ga je i stavio u plastične kante sa kiselinom. Đorđevi roditelji su prijavili njegov nestanak, pa se dve nedelje tragalo za njim. Prilikom potrage saslušan je i Dabetić, a policija je onda uzela nalog da uđe u stan i tamo u toaletu zatekla nekoliko kanti sa delovima tela, koje je kiselina već "pojela".

Dabetić je tada uhapšen i okrivljen je da je Đorđa Milivojeva ubio iz niskih pobuda, mržnje i netrpeljivosti i na podmukao način.

Suđenje mu se nastavlja u julu saslušanjem svedoka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE NEPRIMERENO! STVARNO NE RAZUMEM! Novak Đoković u čudu posle prvog meča na Olimpijskim igrama