KONAČNO POČELO SUĐENJE SENTINIM INSPEKTORIMA: Negiraju krivicu i osporavaju dokaze

S. J. M.

07. 06. 2024. u 15:26

TROJICA inspektora 4. odelenja za borbu protiv droga beogradske policije Milan Isakov, Miloš Knežević i Miloš Vešović negirali su danas u Višem sudu u Beogradu optužbe za zloupotrebu službenog položaja i zlostavljanje i mučenje Benjamina Hasanagića i Miloša Miletića, a Vešović i nanošenje teških telesnih povreda. Oni su rekli da se ne osećaju krivim i da će izneti odbrane.

КОНАЧНО ПОЧЕЛО СУЂЕЊЕ СЕНТИНИМ ИНСПЕКТОРИМА: Негирају кривицу и оспоравају доказе

Foto: S.J.M.

Njima je posle sedam odlaganja proteklih meseci danas konačno počelo suđenje.

Tužilac je u uvodnom izlaganju navela da je Hasanagić trebao da vrati nagrile i sredi račune sa Isakovom, koji ih je iznajmljivao, pa su se našli 28.9.2022. godine.

- Tog dana su inspektori radili drugu smenu i došli su službenim vozilom, legitimisali se i to zloupotrebili da bi rešili privatne poslove. Legitimisali su i oštećene, koji nisu bili predmet policijske obrade, šutirali ih nogama i naneli im povrede. Lekari su utvrdili te povrede i one odgovaraju onome što su oštećeni ispričali - kazala je tužilac, navodeći da su svi dokazi prikupljeni zakonito i uz nalog sudije za prethodni postupak. 

Odbrana je sa druge strane u uvodnim rečima negirala zakonitost većine dokaza tražeći da se oni izbace iz spisa.

Branilac Kneževića advokat Nikola Nikodinović kazao je da se oštećenima ne može pokloniti vera, jer su im iskazi nelogični i neživotni i tražio je njihovo neposredno saslušanje.

- Prepoznavanje Kneževeća u policiji je bilo kompromitovano, jer je oštećeni instruiran. Policajac mu je kucnuo tri puta, a Miloš je bio na trećoj poziciji. Na moju intervenciju prepoznavanje je bilo i prekinuto, ali je posle nastavljeno - kazao je Nikodinović, detaljno analizirajući predložene dokaze tužilaštva ukazujući šta je po odbrani nezakoniti i suvišno.

Branilac Isakova i Vešovića Marko Drašković ukazao je da je Hasanagić na pregledu u Urgentnom centru rekao da ga je tuklo više nepoznatih osoba, a zna Isakova.

- Kazao je da je dobio udarce u stomak, slabine i grudi, a Vešović je optužen da mu je probio bubnu opnu. Oštećeni šest dana posle tog događaja odlaze na pregled u Urgentni i Hasanagić tada ne spominje krvarenje iz uha, već 15 dana posle navodi bol u uhu na klinici za ORL. Medicinska dokumentacija im je vrlo sporna. Vešović je tada imao prelom desnog ramena i niži je od Hasanagića i nije mu mogao naneti povredu na takav način, pa tražimo da se na te okolnosti uradi veštačenje - kazao je Drašković. -  Događaj se nije desio kao u optužnici i Isakov je sa Hasanagićem tražio sastanak po danu, a oštećeni ga je pomerio za uveče, tako da ne stoji namera da je smislio da se nađu u nekoj zabiti po mraku. I nikakav im novac tada nisu uzeli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

USKORO POČINJE STROGI POST: Posvećen je Svetim apostolima Petru i Pavlu, evo šta ne bi trebalo da jedemo