UBICA ROBIJA DO KRAJA ŽIVOTA: Vanbračnu parnerku više puta izbo nožem u prijateljevoj kući

I. M.

08. 06. 2024. u 07:45

Apelacioni sud u Nišu preinačio je presudu leskovačkog Višeg suda kojom je Saša Ilić iz Jarsenova osuđen na 20 godina zatvora, jer je aprila prošle godine ubio vanbračnu partnerku, osudivši ga na doživotni zatvor.

УБИЦА РОБИЈА ДО КРАЈА ЖИВОТА: Ванбрачну парнерку више пута избо ножем у пријатељевој кући

foto: I.Mitić

Prilikom donošenja ovakve odluke Apelacioni sud je imao u vidu da se radi o osobi koja je više puta osuđivana za nasilje u porodici kao i način, upornost i bezobzirnost koju je ispoljio prilikom izvršenja krivičnog dela.

Osuđeni je ubistvo izvršio zadavanjem više udaraca velikim nožem u vitalne delove tela bespomoćne i mnogo slabije osobe od sebe, a prilikom preinačenja presude ovaj sud je imao u vidu i intenzitet ranijeg zlostavljanja kao i to da su mu više puta izricane hitne mere iz Zakona o sprečavanju nasilja u porodici. Zbog svega toga je ocenjeno da se samo kaznom doživotnog zatvora može postići svrha kažnjavanja.

Saša Ilić(46) je ubio vanbračnu partnerku Gordanu D.(56), u stanju teške alkoholisanosti, u kući njihovog prijatelja Zorana S.(62) u Jarsenovu, kod koga su supružnici često boravili i navodno brinuli o njegovom narušenom zdravlju.

foto: I.Mitić

Kuća u kojoj se dogodio zločin

Pre tragičnog događaja njih troje su sedeli u dnevnom boravku Zoranove kuće i razgovarali. Ništa nije nagoveštavalo tragediju koja će da usledi. Domaćin je otišao da se istušira kada je, kako se pretpostavlja, došlo do rasprave među supružnicima koja je okončana zločinom.

- Saša je ušao u kupatilo i oprao krvave ruke, a Zoranu je rekao da ne ulazi u dnevnu sobu. Pošto ga on nije poslušao, govorio mu je da ne gleda prizor koji ga je šokirao. Na podu je video Gordanu pokrivenu nekim stvarima, a oko nje lokvu krvi. Bio je u bunilu. Nije znao šta da radi. Seo je da se ne bi srušio, a Saša je pozvao policiju i otišao u seosku prodavnicu gde je ispričao šta je uradio – kazali su nam meštani Jarsenova dan nakon ovog zločina.

Nevančani supružnici su se često svađali, pa čak i tukli, ali nesrećna žena nije mogla da ode od nasilnika. U selu su nam pričali da je među njima vladala neka čudna povezanost. Niko nije mogao da objasni zašto su ostajali u zajednici u kojoj je nasilje, po svemu sudeći, bila svakodnevnica. Ona ga je, kako nam je tada rečeno, više puta prijavljivala policiji, ali je i odustajala od krivičnog gonjenja. Gordani je nuđen smeštaj u Sigurnoj kući koji je odbijala. Socijalni radnici su je savetovali da napusti nasilnika što je ona i činila tako što je odlazila svojoj porodici, ali mu se posle izvesnog vremena ponovo vratila.

VIŠE U ZATVORU NEGO NA SLOBODI

Dok nije upoznao Gordanu Saša je u Jarsenovu živeo sam u porodičnoj kući pokojnog oca. Pre toga ga u selu dugo nisu viđali. Spekuliše se da mu ovo nije prvo ubistvo i da je već odležao zatvorsku kaznu, jer je ubio nekog čoveka na granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Navodno je bio u zatvoru i zbog droge, a godinama je više bio pijan nego trezan. Imao je i meru obaveznog lečenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOSOVO JE SRBIJA: Španci lupili šamar Albancima na EURO 2024, poslali jaku poruku (VIDEO)