ZAVRŠENO PRIPREMNO ROČIŠTE PO TUŽBI TATJANE STEVANOVIĆ: Nastavnica istorije i Kecmanovići u sudu u oktobru

J.D.Lj.

24. 06. 2024. u 14:14

U VIŠEM sudu u Beogradu danas je počeo parnični postupak po petoj tužbi protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, roditelja maloletnog Koste (14) koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet školskih drugova i radnika obezbeđenja i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

ЗАВРШЕНО ПРИПРЕМНО РОЧИШТЕ ПО ТУЖБИ ТАТЈАНЕ СТЕВАНОВИЋ: Наставница историје и Кецмановићи у суду у октобру

Privatna arhiva

Ovu tužbu je podnela nastavnica istorije Tatjana Stevanović koja je tada ranjena.

Njen punomoćnik Stefan Radivojević je na pripremnom ročištu predložio da se nastavnica i roditelji dečaka ispitaju, što je sudija prihvatila kao dokaz. Takođe, zatraženo je i veštačenje ortopeda i traumatologa, a na okolnosti umanjenja opšte životne aktivnosti, kao i vrste i stepena naruženosti povređene nastavnice, kao i neuropsihijatrijsko veštačenje na okolnosti pretrpljenog straha, što je sudija takođe prihvatila.

Međutim, advokat Marina Ivelja, punomoćnik Kecmanovića, zatražila je da se pozove Republika Srbija i Osnovna škola "Vladislav Ribnikar" u svojstvu umešača u ovom postupku, jer smatra da postoji odgovornost škole u ovom događaju. U prilog tih navoda branilac je dostavila niz dokaznih predloga, među kojima su i iskazi zaposlenih u ostalim parničnim postupcima protiv roditelja, kao i zapisnik vanrednog inspekcijskog nadzora koji je obavljen u školi.

Ivelja je dostavila sudu i snimak iz streljane na kom se, kako tvrdi, vidi da vlasnik streljačkog kluba uči Kostu da puca, što je, kako navodi, dokaz da nije postojala svest kod roditelja dečaka da je ta radnja zabranjena. Zatražila je i da se izvrši uvid u veštačenje o tome da li je dečak bio svestan dela i posledice u trenutku izvršenja dela.

Advokat nastavnice istorije se usprotivio većini Iveljinih predloga, jer misli da posledica ne bi bila tako katastrofalna da Kecmanovići nisu svom sinu omogućili obuku vatrenim oružjem velikog kalibra i dodao da ne bi bilo štetne posledice da je oružje čuvano u skladu sa zakonom.

S obzirom na to da je pripremno ročište završeno, suđenje je zakazano za 4. oktobar, kada će biti ispitani nastavnica istorije i Kecmanovići.

Radivojević je dodao da je ranjena nastavnica zamolila sud da kada ona bude svedočila suđenje bude zatvoreno za javnost zbog njene traume, o čemu će biti naknadno odlučeno.

PETA TUŽBA PO REDU

TATJANA Stevanović tužila je Kecmanoviće za naknadu nematerijalne štete zbog pretrpljenog fizičkog bola, straha, umanjenja životne aktivnosti i naruženosti. Tužba protiv njih je podneta jer oni ne odgovaraju za zločin koji je Kosta počinio, ali su odgovorni za štetu koje je prouzrokovalo njihovo maloletno dete.

Ovo je peta tužba u parničnim postupcima protiv Kostinih roditelja. Prvu su podneli članovi porodice jedne devojčice koja je poginula tog dana, drugu 27 članova porodica ubijenih, a treću i četvrtu dvojica maloletnika koji su ranjeni tom prilikom.

U istom sudu se vodi krivični postupak protiv roditelja, instruktora i vlasnika streljane u kojoj je dečak vežbao pucanje, i ono je zatvoreno za javnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DRAMA! Navijač pokušao da ubije Kristijana Ronalda pokraj terena?! (VIDEO)