PO TRI GODINE ZATVORA RUKOVODIOCIMA NAMENSKE: Izrečene presude za tragediju u Lučanima

N. J.

26. 06. 2024. u 10:34

Osnovni sud u Ivanjici izrekao je prvostepenu presudu Vladimiru Lončareviću i Tomi Stojiću, rukovodiocima u fabrici „MB namenska“ u Lučanima: oni su kao odgovorni za smrt radnika Milomira Milivojevića i Milojka Ignjatovića osuđeni na po tri godine zatvora.

ПО ТРИ ГОДИНЕ ЗАТВОРА РУКОВОДИОЦИМА НАМЕНСКЕ: Изречене пресуде за трагедију у Лучанима

Foto: V. Ilić

 Oni su osuđeni za teško delo protiv opšte sigurnosti, presuda je pvostepena a odbrana i tužilaštvo imaju pravo žalbe.Prvooptuženi u ovom postupku Radoš Milovanović preminuo je aprila prošle godine i protiv njega je postupak obustavljen.

Ista ovakva presuda doneta je pre godinu i po dana, nju je ukinuo Apelacioni sud u Kragujevcu, pa je suđenje ponovljeno.U ponovljenom postupku pred ivanjičkim sudom, Lončarević kao rukovodilac Pogona raketna goriva gde se tragedija dogodila i Stojić kao rukovodilac Sektora bezbednosti i zaštite na radu - osuđeni su na po tri godine zatvora.

- Zadovoljni smo osuđujućom presudom, ali ćemo odahnuti tek kad ona bude pravnosnažna – rekao je advokat Vladimir Todorić, punomoćnik porodice Milovanović.

Podsetimo, radnik Ignjatović je stradao u eksploziji koja se u fabrici dogodila 14. jula 2017. godine, a Milivojević je podlegao povredma dve nedelje kasnije na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO