"BIO SAM POD VRADŽBINAMA, IMAO SAM CRNE MISLI": Stojan Ilić ponovo izneo odbranu za ubistvo Nevene P. (16) u Ripnju

Novosti online

26. 06. 2024. u 11:01

BIO sam pod vradžbinama, imao sam crne misli, bio sam pod nekom negativnom energijom. Išao sam kod jedne babe koja skida crnu magiju. Dala mi je neku vodu sa biljkama, rekla je da je pijem i da će da mi bude bolje, a da će u snovima da mi se prikaže ko mi vrača - rekao je juče u beogradskom Višem sudu Stojan Ilić, koji je optužen da je 10. aprila prošle godine u Ripnju, na svirep način ubio Nevenu P. (16), a potom pokušao da usmrti i tri člana njene porodice.

БИО САМ ПОД ВРАЏБИНАМА, ИМАО САМ ЦРНЕ МИСЛИ: Стојан Илић поново изнео одбрану за убиство Невене П. (16) у Рипњу

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević/Fejsbuk/Stojan Ilić

Na jučerašnje ročište bili su pozvani veštak psihijatar Aleksandar Milošević, veštak psiholog Nada Janković i veštak medicinske struke Vladimir Živković, a okrivljeni Ilić najpre je rekao da ostaje pri ranije datoj odbrani. Međutim, njegov branilac Jakov Avramović zatražio je da se optuženi izjasni o tome da li misli da mu je porodica ubijene Nevene P. bacala crnu magiju, što je Ilić i potvrdio, a zatim dodao da je kod vračare, godinu dana pre ubistva, išao nekoliko puta.

- Kad sam pio tu vodu, sanjao sam malu Nevenu, njenu majku i babu. Bilo mi je bolje, pa opet lošije, a oni su se razbolevali kad je meni bolje. Imao sam prikaze i na javi, menjao mi se njihov oblik. Pitao sam što mi vračaju, a oni su se smejali - dodao je Ilić.

Foto: Z.U./Društvene mreže

U nastavku suđenja ispitana su tri veštaka, a psihijatar Aleksandar Milošević je, nakon što mu je sudija predočila mišljenje zatvorske bolnice da Ilić boluje od paničnog poremećaja ličnosti i emocionalnog poremećaja ličnosti, rekao da on, ipak, ostaje pri svom mišljenju da optuženi nema nikakvu duševnu bolest.

Njegova koleginica psiholog Nada Janković je istakla da emotivno nestabilni poremećaj ličnosti nije duševno oboljenje već stanje, dodajući da je Iliću dijagnostikovana laka kognitivna zaostalost, a zatim se složila sa kolegom da taj nalaz iz zatvorske bolnice ne menja njihovo mišljenje.

Veštak sudske medicine Vladimir Živković je naveo da je oštećena devojka pri nanošenju rana trpela bolove jakog intenziteta, kao i da je ubodom u vrat njoj cela leva strana bila paralisana, a desna delimično, napominjući da ona tad nije mogla da se brani, ali je i dalje osećala bolove.

Sledeće suđenje je zakazano za 10. septembar. 

Govorila je da sam retardiran

ILIĆ je na jednom od prethodnih suđenja priznao da je ubio tinejdžerku, tvrdeći da ima psihičke probleme i da mu se u trenutku ubistva zacrnelo pred očima, te da ne zna kako ju je ubio.

- Nisam nikog želeo da povredim, ni Nevenu, ni njene, nisam imao nameru. Pio sam lekove i alkohol - ispričao je Ilić, iznoseći odbranu na jednom od prethodnih ročišta. - Ona je u kolima skočila na mene, vređala me je, izašla je iz auta. Govorila je da sam retardiran, da sam bolesnik. Došle su mi neke crne misli, kako sam uzeo nož i uradio to, nemam pojma.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd