UKINUTA PRESUDA OD 12 GODINA ROBIJE ZA UBISTVO U RAKOVICI: Apelacioni sud procenio da u presudi ima nepravilnosti, naložio novo suđenje

J.D.Lj.

05. 07. 2024. u 17:46

APELACIONI sud u Beogradu ukinuo je danas prvostepenu presudu kojom je Miloš Životić bio osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva Radovana Pajovića 2019. godine u beogradskom naselju Rakovica.

УКИНУТА ПРЕСУДА ОД 12 ГОДИНА РОБИЈЕ ЗА УБИСТВО У РАКОВИЦИ: Апелациони суд проценио да у пресуди има неправилности, наложио ново суђење

Zgrada Apelacionog suda / Foto N. Fifić

Drugostepeni sud je usvojio žalbe branilaca, ukinuo prvostepenu presudu i naložio Višem sudu u Beogradu da ponovi suđenje.

- U presudi postoji odsustvo razloga o bitnim činjenicama zbog čega njena pravilnost i zakonitost nije mogla biti ispitana - navodi se u odluci Apelacionog suda. 

Životić je prvostepenom presudom oglašen krivim za ubistvo u sticanju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da je on 11. jula 2019. u Rakovici, u stanju smanjene uračunljivosti do stepena bitno, ali ne i bitno, neovlašćeno nosio prepravljeni startni pištolj kojim je usmrtio Pajovića.

Oštećeni je tog dana došao do automehaničarske radnje optuženog i njih dvojica su se automobilom koji je bio na popravci uputili u nepoznatom pravcu. Međutim, tokom vožnje su se posvađali.

Životić je onda, u jednom trenutku, zaustavio automobil kojim je upravljao i tupinom pištolja, najmanje sedam puta udario Pajovića u predelu glave i lica, da bi kada je ovaj pao, u njega ispalio sedam hitaca. 

Sumnja se da je Životić telo ubijenog prekrio senom, čaure bacio u rastinje, a pištolj sakrio u svom dvorištu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PONAVLJA SE ČETVRTFINALE EURO 2024?! Neverovatna frka na Evropskom prvenstvu u fudbalu!