KAZALI GDE SU ZATEKLI METKE, JER IH KOSTA NIJE PONEO SVE: Policajci, koji su pretresali stan, svedočili na suđenju Kecmanovićima

S. J. M.

12. 07. 2024. u 16:33

SASLUŠANjEM dvojice policajaca koji su pretresali stan porodice Kecmanović na Vračaru, nakon Kostinog zločina u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" 3. maja 2023. godine, danas je u Višem sudu u Beogradu nastavljeno suđenje Vladimiru i Miljani Kecmanović.

КАЗАЛИ ГДЕ СУ ЗАТЕКЛИ МЕТКЕ, ЈЕР ИХ КОСТА НИЈЕ ПОНЕО СВЕ: Полицајци, који су претресали стан, сведочили на суђењу Кецмановићима

Foto Arhiva

Policajci su kako saznajemo ostali pri svojim iskazima datim u tužilaštvu i odgovarali su na nekoliko pitanja. Oni su generalno opisali gde zatekli metke u kući, jer ih Kosta nije poneo sve, kako su bili obezbeđeni, gde se nalazio sef za čuvanje oružja i kako je njega bilo moguće otvoriti.

Za svedoka je pozvana i majka Miljane Kecmanović, ali je ona iskoristila svoje zakonsko pravo da ne svedoči u ovom postupku.

Na suđenje su trebale da dođu i Kostina dugogodišnja dadilja, kao i tada ranjena nastavinica istorije u školi Tatjana Stevanović, ali sud nije uspeo da im uruči pozive da dođu, pa će to biti ponovljeno za sledeći pretres u septembru.

Nakon suđenja punomoćnik nekoliko oštećenih porodica Zora Dobričanin Nikodinović je izjavila da su korak bliže konačnoj odluci suda.

- Ispitani su svedoci koji su došli, odnosno službena lica koja su obavila pretres stana Kecmanovića, dok je jedan privilegovan svedok odbio da svedoči - kazala je punomoćnik.

Inače u ovom predmetu sudi se i instruktoru iz streljane u kojoj je Kosta vežbao da puca Nemanji Marinkoviću za davanje lažnog iskaza. Vlasnik streljane Ratko Ivanović nedavno je zaključio sporazum o priznanju krivice za davanje lažnog iskaza i dobio je šest meseci kućnog zatvora bez nanogvice. Njegova nagodba, kako nam je objašnjeno, ne utiče na suđenje Kecmanovićima, posebno što nije u pitanju isto krivično delo. Ivanović je u istrazi rekao da nikada nije video Kostu, a onda se na snimcima nadzornih kamera iz streljane pokazalo drugačije i da ga je video i obučavao.

Vladimir Kecmanović se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti, jer nije dobro obezbedio oružje i municiju, pa ih je Kosta uzeo i izvršio zločin i jer ga je vodio u streljanu i učio da puca. Njegova žena Miljana optužena je za nedozvoljeno držanje metaka, jer je na jednoj čauri ispaljenoj u učionici istorije pronađen njen DNK trag. Oni su na sudu negirali krivicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?