SUĐENJE KRIMINALNOJ GRUPI VELJKA BELIVUKA: Porodice žrtava se pridružile gonjenju i optužnici

Z.U.

12. 07. 2024. u 16:35

PORODICE žrtava, za čiju je smrt Javno tužilaštvo za organizovani kriminal (JTOK) optužilo pripadnike organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, danas su se, na ponovljenom suđenju ovoj ekipi u Specijalnom sudu u Beogradu, lično ili preko pravnih zastupnika,pridružile krivičnom gonjenju okrivljenih.

СУЂЕЊЕ КРИМИНАЛНОЈ ГРУПИ ВЕЉКА БЕЛИВУКА:  Породице жртава се придружиле гоњењу и оптужници

Foto: M. Anđela

Takođe, ostale su i pri imovinskim zahtevima.

Ono što je bilo upečatljivo je da su se gotovo svim članovima porodica žrtava, pogoršala zdravstvena stanja. Advokat Vesna Golubović, punomoćnik Jelene Veličković, supruge Gorana Veličkovića Goksija, dodala je, na početku, i da je dostavila nove dokaze. Ona je napomenula da je saglasna da se, zbog uštede vremene, iskaz njene klijentkinje pročita, umesto da ona ponovo svedoči.

- Zdravstveno stanje Jelene Veličković je sa potpuno neizvesnom prognozom. Danas je njena medicinska dokumentacija značajno obimnija - rekla je advokat Golubović i dodala da je Veličković krenuo da kupi pištolj, što je iskorišćeno da se on namami i ubije, zbog lične bezbednosti.

I advokat Sonja Aracki, koja zastupa Slavicu Radovanović Ljepoju, sestru ubijenog Milana Ljepoje, rekla je da njena klijentkinja ostaje pri ranijem iskazu i da je saglasna da se njen iskaz pročita pred sudom:

- Zatražili smo psihijatrijsko veštačenje, a ostajemo i pri podnetoj lekarskoj dokumentaciji, sa tim što napominjem da za Slavicu postoji dodatna medicinska dokumentacija.

Advokat Aleksandar Šćekić zatražio je vraćanje dva automobila ocu ubijenog Lazara Vukićevića - Miloradu:

- On je te automobile kupio sinu da bi obezbedio njegovu bezbednost. Kada mu je sin ubijen, on je automobile sam odvezao u SBPOK. Ti automobili treba da se vrate.

Kratko se sudu obratio i otac ubijenog Lazara, Milorad Vukićević:

- Pridružujem se gonjenju optuženih i ostajem pri imovinskom zahtevu.

Zastupnici oštćenih porodica, advokati Ivan Ninić i Nada Mitrović Rakić, poput svojih kolega, istakli su da su saglasni sa uvodnim rečima tužilaštva. Ninić je dodao da se protivi ponovnom pozivanju Sanje Mihajlović, majke ubijenog Gorana Mihajlovića, na saslušanje, istakavši da je "to velika trauma za jednu majku".

Na današnjem suđenju zpočeto je i ponovno iznošenje odbrane okrivljenih. Prvooptuženi Veljko Belivuk iznova je napao okrivljene saradnike tužilaštva, posebno Srđana Lalića, ali i ponovio raniju tezu da je sedmorica žrtava živa i da su u bekstvu:

- Tvrdim da nikakvih otmica i ubistava nije bilo.

On će nastaviti sa iznošenjem odbrane na narednom ročištu, zakazanom za 9.,11.,i 13. septembar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE NEPRIMERENO! STVARNO NE RAZUMEM! Novak Đoković u čudu posle prvog meča na Olimpijskim igrama