NASTAVAK SUĐENJA ŠARIĆEVOJ GRUPI: Prikazane poruke i fotografije iz "Skaj" komunikacije optuženih

Z.U.

15. 07. 2024. u 15:29

U SPECIJALNOM sudu u Beogradu, u nastavku suđenja, po optužnici Javnog tužilaštva za organizovani kriminal (JTOK), organizovanoj kriminalnoj grupi Darka Šarića, izvedeni su dokazi "skinuti" sa zaštićene "Skaj" aplikacije.

НАСТАВАК СУЂЕЊА ШАРИЋЕВОЈ ГРУПИ: Приказане поруке и фотографије из Скај комуникације оптужених

Darko Šarić, Foto Tanjug

Reč je o porukama i fotografijama koje se odnose na postavljanje ekploziva na automobil valjevskog biznismena Gorana Nikolaševića.

Prikazana je i fotografija muškarca, za koga JTOK tvrdi da je reč o optuženom Stefanu Andrejiću. Obelodanjena je i prepiska između navodnih pripadnika ove kriminalne ekipe, gde je navedeno: "Pao sam, stvari mi u gepeku. Ne mogu da pišem", a tužilaštvo tvrdi da je reč o navijaču Urošu Radovanoviću (nekada se prezivao Mišić), koji je uhapšen u Valjevu sa garderobom u automobil, a koja je korišćena u postavljanju eksploziva na Nikolaševićevo vozilo.

Prema optužnici, eksploziju automobila su pripadnici Šarićeve grupe hteli da podmetnu zaštićenom svedoku Nebojši Joksoviću, kako bi ga diskreditovali i on izgubio status. Kada im to nije pošlo za rukom, prešli su na pripremu Joksovićevog ubistva, za šta im se, takođe, sudi.

U nastavku suđenja, sudijsko veće je, zbog zdravstvenih razloga, ukinulo kućni pritvor Dušku Šariću, optuženom da je pripadnik organizovane kriminalne grupe rođenog brata Darka. Njemu je sud odredio meru zabrane napuštanja boravišta, odnosno teritorije Beograda, uz obrazloženje da sudsko veće neće nikog sprečavati da se leči. Prethodno je njegov branilac, advokat Dalibor Katančević naveo da mu se zdravstveno stanje pogoršalo i da bi, do septembra, trebalo da ide na operaciju srca u Nemačku.

Katančević je precizirao da je Duško Šarić u petak krenuo na ročište u postupku za trajno oduzimanje imovine, kada mu je pozlilo. On je sudu dostavio medicinsku dokumentaciju. Mlađi Šarić je bio u kućnom pritvoru, posle prihvatanja jemstva od 800.000 evra. On se, u januaru, predao našim sudskim organima.

Ukidanje mere napuštanja boravišta zatražio je i advokat Veljko Delibašić za svoje branjenike, suspendovane policijske rukovodioce Danila Stojanovića i Milutina Radovanovića, što je sud prihvatio.

Sledeće suđenje zakazano je za 18. septembar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN FOTOGRAFIJE: Pronalazak koji je promenio svet