SUĐENJE KRIMINALNOJ GRUPI LJUBA MILOVIĆA: Dvojica čekaju izručenje Srbiji

Z.U.

16. 07. 2024. u 22:36

DVOJICA optuženih pripadnika kriminalne grupe crnogorskog policajca Ljuba Milovića, Strahinja Kutlešić i Aleksandar Milojević, čekaju izručenje Srbiji.

СУЂЕЊЕ КРИМИНАЛНОЈ ГРУПИ ЉУБА МИЛОВИЋА:  Двојица чекају изручење Србији

Libertas portal

On su uhapšeni u Italiji, odnosno Austriji i to po međunarodnoj Intepolovoj poternici, koju je za njima raspisao  Specijalni sud u Beogradu.

Njih srpsko Javno tužilaštvo za organizovani kriminal (JTOK) tereti da su sa ostalim pripadnicima Milovićeve grupe, oprali više od šest miliona evra u kešu, koji je stečen krijumčarenjem kokaina.Optužnica detaljno opisuje prevoz novca, kamionima iz manjih gradova u Holandiji preko Srbije do Crne Gore.

Njih,pored ostalog, terete i poruke sa aplikacije "skaj" za koje tvrdi da su ih optuženi razmenjivali, a sudsko veće je ranije donelo odluku da celokupan "skaj" materijal ostaje dokaz u ovom postupku, izuzev više izveštaja MUP o identifikaciji korisnika. JTOK će tokom postupka da dokazuje ko je ko od optuženih u "skaj" prepiskama.

Na današnjem suđenju tužilac je predočio nove dokaze i veštačenje fotografija optuženih. Prvooptuženom Ljubu Miloviću se sudi u odsustvu, jer je u bekstvu.

Suđenje se nastavlja 5. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)