KOSTINA MAJKA OSTALA BEZ AUTA, A MOGUĆA PRODAJA I GARAŽE: Miljana Kecmanović mora da nadoknadi troškove sudskog postupka blokade njene imovine

S. J. Matić

23. 07. 2024. u 21:31

MILjANI Kecmanović, majci maloletnog Koste (14) koji je, kako je utvrđeno istragom, počinio zločin u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, izvršitelji su juče zaplenili automobil "fijat 500", koji će biti prodat, a odbijaće joj se i polovina plate kako bi se naplatili troškovi advokata i 27 članova porodica ubijenih u masakru od 1,388 miliona dinara u postupku blokade njene imovine.

КОСТИНА МАЈКА ОСТАЛА БЕЗ АУТА, А МОГУЋА ПРОДАЈА И ГАРАЖЕ: Миљана Кецмановић мора да надокнади трошкове судског поступка блокаде њене имовине

Foto: Z. Jovanović

Kako nam kaže zastupnik Miljane Kecmanović, advokat Marina Ivelja, reč je o trošku za pisanje podneska, kojim je advokat oštećenih Ognjen Božović predložio Višem sudu u Beogradu da joj se uvede privremena mera blokade cele imovine.

- U katastru je stavlje na zabeleška o zabrani otuđenja i opterećenja nepokretnosti, popisani su njen nakit, hartije od vrednosti i novac i sve je blokirano, kako bi se iz tih sredstava namirili oštećeni, ukoliko sud tako presudi – kaže nam Ivelja. - Ovo sada je njihov advokat tražio da mu se odmah isplati naknada za pisanje podneska i ona po advokatskoj tarifi iznosi 1,388 miliona dinara, jer on zastupa 27 osoba.

Mirjana to nije platila, jer nije mogla, sve joj je blokirano i zato joj je izvršitelj uzeo automobil, koji ne može da pokrije te troškove, pa joj se odbija i pola plate. Ivelja kaže da se Miljani Kecmanović već godinu dana, odnosno od kada joj je blokira na imovina uzima pola plate i stavlja u depozit, pa je od tog novca i onog koje već stoje na računima mogao da se naplati trošak podneska, ali je izvršitelj odlučio da joj uzme automobil.

Advokat Kostine majke dodaje da su se oni žalili da se pre kraja sudskog postupka ne naplaćuju ti troškovi, jer šta će se desiti ako možda presudom u parnici bude odbijen tužbeni zahtev oštećenih, ali je sud tu njihovu žalbu odbio i doneo rešenje da Miljana Kecmanović plati troškove podneska advokata i oštećenih za blokadu njene imovine sa kamatom.

- Božović je sada tražio i da mu se isplati 558.900 dinara troška, jer je morao da piše izvršitelju predlog za izvršenje - navodi Ivelja.

- Mi sve vreme ukazujemo da će ogromni sudski i advokatski troškovi da "pojedu" imovinu tuženih i da na kraju neće ostati da se naplate žrtve, ako sud prihvati njihove zahteve za odštetu.

Da bi se naplatili troškovi ovih podnesaka predloženo je da se zapleni i garaža u Beogradu Miljane Kecmanović, ali ona još nije uzeta za prodaju, kao i da se uzme deo novca sa računa u bankama.

Foto: I. Marinković

BOŽOVIĆ: ZAMENA TEZA

Punomoćnik 27 porodica advokat Ognjen Božović nam kaže da se menjaju teze i da ovi troškovi nemaju veze sa ishodom parnice u kojoj su porodice tužile Kecmanoviće i školu za nadoknadu nematerijalne štete usled pretrpljenog bola i straha zbog gubitka bliske osobe.

- Ovo su troškovi drugog sudskog postupka za privremenu meru, koji je okončan. Ona je prouzrokovala taj postupak, kada je počela da sakriva i prenosi imovinu, pa smo mi morali da ga pokrenemo. Sud je našao da je taj naš predlog osnovan, jer je iz radnji Miljane Kecmanović proizilazila opasnost da će skloniti imovinu i usvojio privremenu meru njene blokade i zabrane otuđenja i naložio stranci, koja je izgubila taj postupak da plati troškove. Da je sud smatrao da nema osnova da se usvoji privremena mera, mi bismo njoj platili troškove. Ovo je bio odvojeni postupak od parnice - objašnjava Božović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?