OGLASILI SE IZ TUŽILAŠTVA POVODOM SLUČAJA SMRTI BEBE MARICE MIHAJLOVIĆ: Evo zašto nije podignuta optužnica protiv ginekologa

Novosti online

25. 07. 2024. u 14:40

VEST da je šest meseci od privođenja, iz pritvora pušten ginekolog M. M. (44) iz Rume, koji je osumnjičen da je izvršio akušersko nasilje prilikom porođaja Marice Mihajlović, usled čega je nastupila smrt bebe, odjeknula je u javnosti pre nekoliko dana.

ОГЛАСИЛИ СЕ ИЗ ТУЖИЛАШТВА ПОВОДОМ СЛУЧАЈА СМРТИ БЕБЕ МАРИЦЕ МИХАЈЛОВИЋ: Ево зашто није подигнута оптужница против гинеколога

FOTO: Privatna arhiva

Iz nadležnog Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici sada objašnjavaju zbog čega optužnica još nije podignuta.

- U ovom krivičnom predmetu je istraga u toku, imajući u vidu da nije završeno dopunsko sudskomedicinsko veštačenje, određeno naredbom VJT u Sremskoj Mitrovici - navedeno je u odgovoru.

Kako takođe dodaju, "istraga će biti završena kada javni tužilac nađe da je stanje stvari u istrazi dovoljno razjašnjeno", nakon čega će biti doneta javnotužilačka odluka.

Na slobodi nakon šest meseci pritvora

Podsetimo, ovim su povodom iz Višeg suda objasnili da je lekar M. M. nakon šest meseci provedenih u pritvoru pušten na slobodu jer nadležno tužilaštvo nije podiglo optužnicu, te nema zakonskog osnova da se drži u pritvoru.

Tim povodom oglasila se i Marica Mihajlović koja je rekla da neće odustati od toga da pravda bude zadovoljena.

BONUS VIDEO: KO JE KRIV ZA SMRT BEBE ISKRE? Protest u Nikšiću, direktorka opšte bolnice jedva izbegla linč

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?