DANAS PRIPREMNO ROČIŠTE UROŠU BLAŽIĆU: Članovi porodica ubijenih i ranjenih u masakru stigli na suđenje

Tanjug

26. 07. 2024. u 10:25

ČLANOVI porodica ubijenih i ranjenih u selima Malo Orašje i Dubona u maju prošle godine, stigli su ispred Okružnog zatvora, gde se danas održava pripremno ročište Urošu Blažiću optuženom za masakr u tim selima.

ДАНАС ПРИПРЕМНО РОЧИШТЕ УРОШУ БЛАЖИЋУ: Чланови породица убијених и рањених у масакру стигли на суђење

Foto: N. Skenderija

Roditelji ubijenih i ranjenih su došli u crnim majicama sa fotografijom ubijenih i majicama na kojima piše “Živite 4.5.2023. “.

Oni su došli u pratnji svojih advokata i zatvorski stražar ih proziva jednog po jednog da ulaze u zgradu.

Blažić se optužnicom tereti da je 4. maja prošle godine u selima Malo Orašje i Dubona ubio devet i ranio 12 osoba.

Pripremno ročište je zatvoreno za javnost, a njemu će, pored advokata, prisustvovati i oštećeni, odnosno članovi porodica ubijenih i ranjenih.

U sudnici će staklom i rešetkama od prisutnih biti odvojeni optuženi Uroš i njegov otac Radiša Blažić, čime se sprečava ponavljanje incidenta koji se dogodio u sudnici u Smederevu 23. maja.

Advokati, tužioci, sudije i oštećeni će sedeti u samoj sudnici, dok će optuženi biti iza debelog stakla u posebnom delu prostorije.

Pored Uroša Blažića u ovom predmetu optužen je i njegov otac Radiša Blažić, zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teško delo protiv opšte sigurnosti.

Pripremno ročište koje je bilo 23. maja je po ulasku optuženih u sudnicu prekinuto jer su roditelji ubijenih i ranjenih pokušali da nasrnu na Blažiće, zbog čega su pripadnici pravosudne straže odmah Blažiće izveli iz sudnice.  

Nakon toga, Vrhovni sud je odredio da se pripremno ročište i glavni pretres u ovom predmetu održe izvan područja Višeg suda u Smedrevu, odnosno u sudnici Višeg suda u Beogradu, u beogradskom Okružnom zatvoru.

Po završetku pripremnog ročišta sudija će zakazati glavni pretres (suđenje), na kojem bi Blažići trebalo detaljno da iznesu odbranu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALARM U PARIZU! Nadal odustaje od Olimpijskih igara? Oglasio se Špančev trener