POČELO SUĐENJE MALOLETNIKU KOJI JE PRETUKAO PROFESORA U BAČKOJ PALANCI: Advokat tinejdžera podneo krivičnu prijavu protiv profesora

Novosti online

06. 08. 2024. u 13:05

SUĐENjE bivšem učeniku škole "9. maj" u Bačkoj Palanci, 16-godišnjem M. B., osumnjičenom da je fizički napao i teško povredio profesora Slobodana Zorića, počelo je danas u Višem sudu u Novom Sadu.

ПОЧЕЛО СУЂЕЊЕ МАЛОЛЕТНИКУ КОЈИ ЈЕ ПРЕТУКАО ПРОФЕСОРА У БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ: Адвокат тинејџера поднео кривичну пријаву против професора

Osnovni sud u Novom Sadu

Maloletnik se tereti za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, a pritvor mu je određen odmah nakon napada zbog opasnosti da bi ostankom na slobodi mogao da utiče na svedoke, ponovi krivično delo i uznemiri javnost.

Iz Višeg javnog suda u Novom Sadu su za Tanjug rekli da je suđenje zatvoreno za javnost, tako da sud ne može da iznosi ništa u vezi sa postupkom. Advokat osumnjičenog tinejdžera Luka Labus rekao je za Tanjug da je maloletnik priznao šta je uradio.

- Tek sledećeg dana, nakon saopštenja Sindikata prosvetnih radnika, maloletnik je uhapšen i od tada je u pritvoru. Usledio je protest prosvetnih radnika koji su izneli svoje zahteve, za koje smatram da su opravdani, ali nije bilo korektno sa njihove strane da koriste i maloletnika i svog kolegu radi ostvarivanja svog interesa - rekao je Labus.

On je dodao i da je specifičnost samog slučaja u tome što se maloletnik tereti za napad na službeno lice, za šta ne može da bude optužen jer su prosvetni radnici na protestima posle samog incidenta zahtevali upravo da budu tretirani kao službena lica.

Incident se dogodio 8. maja u popodnevnoj smeni Tehničke škole, kada je bivši đak zajedno sa sadašnjima ušao na čas profesora Slobodana Zorića i provocirao ga.

Kako su rekli iz škole, profesor ga je zamolio da napusti učionicu, a bivši đak ga je napao i naneo mu teške povrede glave zbog kojih je profesor prevezen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine.

Advokat maloletnika je juče protiv napadnutog profesora podneo krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Bačkoj Palanci zbog "osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zlostavljanje i mučenje u sticaju sa krivičnim delom nasilničko ponašanje".

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

Upad u srpsku poštu u Zubinom Potoku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAĆUŠE POLETELE: Raketirana američka baza